İlk üretiminden bu yana tam 63 yıl geçen ve geçtiğimiz hafta üretimi sonlandırılan bir efsane, Volkswagen Kombi için geri dönüş yolunda yeni bir umut doğdu.
Bilindiği üzere üretimine Almanya’da başlanan Kombi, bir süre burada üretildikten sonra Breziya’daki tesislerde üretilmeye başlanmıştı.
Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre 56 yıldır Brezilya, Sao Paolo’da üretilen Kombi, 2014′te Brezilya’da yürürlüğe girecek ve trafikteki bütün araçlarda ABS ve yolcu hava yastığı zorunluluğu gerektiren kanun çerçevesinde üretimden kalktı.
Brezilya maliye bakanı modelin yeni sistemlerle donatılması için gerekli araştırma ve değerlendirmenin yapılacağını belirtse de, özellikle tasarımdan dolayı hava yastığının Kombi’ye monte edilmesi oldukça zor görünüyor.
Her ne kadar Bosch’un geliştirdiği ve Kombi’ye uyum sağlanabilecek ABS sistemleriyle aracı donatmak mümkün olsa da en önemli sorunun hava yastığı konusunda yaşandığı, ancak bu konuda da bir çalışma yürütüldüğü ifade ediliyor.
Yılda 26.000 adet üretim ile Kombi Brezilya’da geçtiğimiz yılın en çok satılan 8. aracıydı.