Valentino Rossi, 2017 yılındaki takım arkadaşı Maverick Vinales'in büyük potansiyelinin kendisini endişelendirdiğini itiraf etti.
Yamaha, sezon sonunda takımdan ayrılarak Ducati'ye geçecek olan Jorge Lorenzo'nun yerine Maverick Vinales ile anlaştı.
Bu yıl gösterdiği performans ile dikkat çeken ve Le Mans'ta podyuma çıkan Vinales, sürücüler klasmanında Honda ve Yamaha sürücülerinin ardından beşinci sırada yer alıyor.
Yamaha ile 2018'in sonuna kadar anlaşması bulunan Rossi, yeni takım arkadaşının çok güçlü olduğundan emin.
Vinlaes "Yine çok güçlü bir takım arkadaşına sahip olacağım ve bu beni oldukça endişelendiriyor.
"O henüz 21 yaşında ve kendini geliştirebileceği pek çok alan var. Zaten şu ana kadar da güçlü bir sürücü olduğunu gösterdi.
"Yine de gelişinden memnunum. Çünkü çok güçlü bir takım olacağız.
"Ondan daha büyüğüm. O çok genç ve öğreneceği çok şey var. Yamaha'nın iyi bir iş çıkarttığını düşünüyorum.
"Suzuki için üzgünüm. Vinales, Davide Brivio (Suzuki takım patronu) için harika bir sürücüydü. Ama bu Yamaha için çok olumlu."
Pedrosa ile zor olurdu
Yamaha'nın Vinales ile anlaşmadan önce Pedrosa ile görüştüğü düşünülüyordu.
Pedrosa'nın Vinales'ten daha zor bir takım arkadaşı olup olmayacağı sorusuna Rossi "Bence evet. Pedrosa çok güçlü. Ama o zaten potansiyelini gösterdi. Vinales ise henüz ortaya bir şey koymadı" dedi.