play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 118
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vettel, Pazar günü Mansell'in şampiyon olduğu araçla gösteri sürüşü yapacak
30-06-2022, 22:02
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,512
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Vettel, Pazar günü Mansell'in şampiyon olduğu araçla gösteri sürüşü yapacak

[Resim: 38641.ebb19af9.f1tr.com]

Sebastian Vettel, Pazar günü Silverstone'da Nigel Mansell'in şampiyonluğa ulaştığı araçla bir gösteri sürüşü gerçekleştirecek ve sürüş için karbon-nötr yakıtları tercih edecek.

Aston Martin pilotu, Pazar sabahı yapacağı bir gösteri sürüşünde, Williams'ın efsane araçlarından FW14B'nin direksiyonunda olacak.

Gösteri sürüşü hakkında konuşan Vettel, karbon-nötr yakıt kullanımının Williams'ın sürüşünde "hiç bir fark yaratmadığını" ve tarihi araçları daha çevre dostu bir şekilde kullanmanın "tarihi canlı tutmak" için önemli olduğuna inandığını açıkladı.

Vettel, "Eğlenceli vakit geçirmeyi ve insanların bu eğlenceyi paylaşabilmesini bekliyorum, çünkü bence bu inanılmaz bir araç, aracın geçmişini de düşünürsek Pazar sabahını iple çekiyorum."

"Yakıt açısından konuşacak olursak, uygun yakıtı bulmak bile biraz çaba gerektiriyordu, ancak bir kez bulduğumuzda her şey kolaylaştı ve ufak bir sürüş sonrası her şeyin üstesinden geldik."

"Pazar günü göreceksiniz, aracın 30 yıl önceki halinden hiçbir farkı yok. Sesi ve sürüşü tamamen aynı olacak. Belki aracı limitlerine kadar zorlamaya çalışmayacağım, yine de zevk alacağımı düşünüyorum. Sanki kendi aracımı kullanıyormuş gibi düşünecek, böylece daha rahat hissedecek ve daha hızlı gidebileceğim. Tam olarak ödünç alınmış bir aracı sürüyor gibi değilim."

"Bence eğlenceli olacak ve bunu insanlara göstermenin harika olduğunu düşünüyorum. Motor sporları bizim tutkumuz, bununla birlikte büyüdük. Çocukken sürmeyi hayal ettiğimiz araçların diğer bazı sürücüler için de farklı bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Ancak bu araçları ve tarihi canlı tutmak için sorumluluklarımızın farkında olduğumuz bir yol bulmak da çok önemli."

"Sonuçta kültürü birçok şekilde ifade edebilirsiniz, örneğin müzik ve sanat gibi. Ancak kendimizi ifade etme şeklimiz araba kullanmak, araba yarışı yapmak ve bunların hepsinin ortadan kalkması çok yazık olurdu."

"Bence bu tarz sürüşler kültürü canlı tutmanın, aynı zamanda ileriye bakmanın bir yolu, Formula 1 2026'da bu yöne doğru gidecek." dedi.

[Resim: 38642.7dc28694.f1tr.com]

Vettel, gösteri sürüşünün kendi fikri olduğunu ve aracın hem şampiyonluğu hem de İngiltere GP'sini kazanmasının 30. yıl dönümünü kutlamak istediğini söyledi.

Dört kez dünya şampiyonu, Bonhams müzayede evi tarafından 2019 Goodwood Hız Festivali'nde satılan FW14B şasi 08'i, alıcı primi dahil 2,7 milyon £ karşılığında satın almıştı.

Vettel, "Bu benim fikrimdi, nitekim araç bana ait, birkaç yıl önce -sanırım dört yıl- satın almıştım. Üzerinde kırmızı beş numara var, bu benim için 30 yıl önceki bir araçtan daha fazlasını ifade ediyor."

"Ben de beş numarayı kullanıyorum, ilk şampiyonluğumu kırmızı beş numara ile kazandım, ayrıca karting yıllarında da beş numarayı kullanmıştım. Dolayısıyla arada bir bağ var."

"90'ların başı, Formula 1'i ve bu aracı ilk anımsadığım zamanlara denk geliyor. Gösteri sürüşünü planlarken aracın şampiyonluğunun 30. yılını düşündüm, aynı zamanda bu araç Britanya GP'sini de kazanmıştı. Harika bir fikirdi."

"Ama aynı zamanda bunu yaparken sorumluluklarımızın bilincinde de olmamız gerektiğini de düşündüm, bu yüzden motor sporlarında tarihimize, mirasımıza ve kültürümüze bağlı kalabileceğimizi, ancak bunu daha sorumlu bir şekilde yapabileceğimizi göstermek için Pazar günü karbon-nötr yakıt kullanacağım."

"Bu yüzden aracı ilk kez sürmeyi dört gözle bekliyorum, birçok insanın da bu sevinci benimle paylaşacağını düşünüyorum." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
30/06/2022, 22:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Zak Brown, Silverstone'da Nigel Mansell'in FW11B'sini sürdü sadmin 0 13 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri: "Norris ile mücadelemiz, Webber ve Vettel'inkine benzemiyor" sadmin 0 26 04/07/2025, 0:12
Son Mesaj: sadmin
  Ecclestone: "Hamilton artık şampiyon olamaz" sadmin 1 76 03/07/2025, 18:45
Son Mesaj: Brazier38

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1