play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 186
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 176
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 137
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 111
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 94
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 71
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 48
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 21
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 20
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 16
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 16| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 17| Puanı 4
#14 Fernando Alonso
Sıra 18| Puanı 2
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:362, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 2
Puan:165, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:159, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:144, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:54, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:28, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:26, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:16, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 9
Puan:16, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 Kanada GP 15 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 31
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verstappen: "Tarzımı değiştirmeyeceğim"
13-06-2025, 14:34
sadmin
Patron
KONU:
199,620
MESAJ:
556,841
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
24 Saatlik Efsane Yarış...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyonluk Kaybettiren...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
SICAK HAVA TOPRAK VE BM...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
McLaren O SORUNU Çözmek...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1'de "Kanat Çok Esneye...

Yorum: #1
Verstappen: "Tarzımı değiştirmeyeceğim"

[Resim: 52920.6cb001bc.f1tr.com]

Hollandalı pilot, ceza sınırına gelmiş olmasına rağmen yaklaşımını değiştirmeyeceğini söyledi.

Formula 1’in son yıllardaki en dominant isimlerinden biri olan Max Verstappen, Kanada Grand Prix'si öncesinde yaptığı basın toplantısında ceza puanları, İspanya’daki tartışmalı yarış, gelecek planları ve yarış tarzıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Verstappen’in şu an toplamda 11 ceza puanı bulunuyor ve bu, bir puan daha alması hâlinde otomatik olarak bir yarıştan men cezası alacağı anlamına geliyor.

Ancak bu durumu önemseyen Verstappen, “Yarış tarzımı değiştirmem. Kendime güveniyorum."

“Neden değiştireyim ki? Sekiz puandaydım, şimdi 11 oldum. Fakat bu benim yarışma şeklim. Geri çekilemem. Yarışırım. Nasıl yarışmam gerektiğini düşünüyorsam öyle yarışırım.”

Pilotlara ceza puanı sisteminin ne kadar adil olduğu sorulduğundaysa Verstappen, bunun üzerine fazla düşünmediğini belirtti: “Adil mi değil mi, bilmiyorum. Fakat hayatın kendisi adil değil. Ben buraya yarışmaya geldim. Sert yarışırım, doğru bildiğim gibi yarışırım. Sonra da sıradaki yarışa geçerim.”

Verstappen, İspanya GP’sinin sonunda yaşanan karmaşayı, “Yarışın sonu bizim için oldukça sinir bozucuydu. Aslında iyi bir yarış çıkarmıştık, stratejimiz doğruydu. McLaren’a biraz baskı kurduk ama sonra olanlar oldu” sözleriyle özetledi.

[Resim: 52921.2f75e605.f1tr.com]

Takımın, pozisyonu geri vermesi yönündeki telsiz mesajı hakkında da konuşan Verstappen, “Zaten o anda pozisyonu vermemiz gerektiğini düşünmüyordum ve o çağrıyı aldım. Zaten o anlar oldukça sinir bozucuydu." dedi.

Russell’la yaşadığı temas sonrası neden böyle bir hamlede bulunduğu sorulduğundaysa açık bir şekilde hatasını kabul etti.

“Virajda yanlış bir değerlendirme yaptım ama herkes hata yapar, herkes bunlardan bir şeyler öğrenir. Biz de öyle yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Takımla bu olay üzerine bir değerlendirme yapıp yapmadıkları sorusuna da yanıt veren Verstappen, “Elbette gelecekte bu tür durumları daha iyi yönetmeye çalışacağız." dedi.

Kanada GP hakkında da konuşan genç sürücü, “Geçen yıl Mercedes burada çok güçlüydü. Bu yıl da yine rekabetçi olacaklardır. Eğer Ferrari ve Mercedes’le podyum mücadelesi verebilirsek, bu bile iyi bir sonuç olur.”

“McLaren’ın bizden daha hızlı olduğunu biliyoruz. Onlarla değil, diğer takımlarla mücadeleye odaklandım.” dedi.

Yarıştan men cezası alma olasılığı konusunda ise rahat bir tavır sergileyen Verstappen, şu ifadeleri kullandı: “Diskalifiye olmak gibi bir niyetim yok. Bunu düşünmüyorum da. Belki sizin için bu bir konu olabilir ama benim için değil. Rakiplerim ne düşünür, ilgilenmiyorum. Ben kendi tarzımla yarışırım.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Dün, 14:34

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Brundle: "Rakipleri, men cezası alması için Verstappen'i kışkırtmalı" sadmin 0 40 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Russell: "Mercedes ile sözleşmede ilerleme yok, ama Verstappen'in radarlarında olması normal" sadmin 0 30 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Norris: "Verstappen yarış yasağının sınırında olsa bile mücadeleden vazgeçmeyecek" sadmin 0 13 10 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1