Max Verstappen, Adrian Newey’nin gelecek yıldan itibaren Aston Martin Formula 1 Takım Patronu olarak görev yapacak olmasını desteklediğini belirterek, takımın “onun bilgi birikiminden faydalanmasını umduğunu” söyledi.
Ünlü tasarımcı, önümüzdeki sezondan itibaren ilk kez bir Formula 1 takımında takım patronu görevini üstlenecek ve Andy Cowell’ın yerine geçecek. Cowell ise Strateji Direktörü pozisyonuna geçiş yapacak.
Newey’nin bu göreve getirilmesi, kulislerde eski Red Bull takım arkadaşı Christian Horner ve eski McLaren patronu Andreas Seidl’in öne çıkan adaylar arasında gösterilmesinin ardından sürpriz olarak karşılandı. Ancak Newey’nin sahip olduğu engin tecrübe, ona takımın başında liderlik etme, pist operasyonlarını yönetme ve elbette aracın tasarım sürecini denetleme sorumluluğunu getirdi.
Katar Grand Prix’si öncesinde konuşan Verstappen, bu kadar teknik bilgiye sahip bir ismin takım patronu olmasının mantıklı olduğunu ve bu yaklaşımın gridde giderek daha yaygın hale geldiğini ifade etti.
Verstappen, “Bunu artık daha fazla takımda görüyorsunuz, değil mi? Daha teknik birinin takım patronu rolünü üstlendiğini. Sanırım Aston Martin de aynı yolu izliyor. Tabii ki neden böyle bir tercih yaptıklarını onlara sormak gerekir,” dedi.
“Hem mantıklı bir açıklama bu bence. Bu yüzden bunu görmekten memnunum. Tabii Adrian’ın araç üzerindeki etkisi ne kadar değişecek bilmiyorum ama eminim iyi iş çıkaracaktır.”
Red Bull danışmanı Helmut Marko’nun, Newey’nin harika bir tasarımcı olduğu ancak iyi bir yönetici olmayabileceği yönündeki geçmişteki sözleri Verstappen’e hatırlatıldığında ise, Hollandalı pilot, Newey’nin bu yeni rolüne uyum sağlayıp sağlayamayacağının zamanla ortaya çıkacağını belirtti.
Verstappen, “Zaman gösterecek, değil mi? Bilmiyorum. Adrian’la bu konuda hiç konuşmadım. Red Bull’da da böyle bir seçenek hiç olmadı zaten. Dolayısıyla ne gibi bir hedefi vardı, bilmiyorum ama onun adına mutluyum,” ifadelerini kullandı.
“Şimdi farklı bir takım ortamında. Tabii ki takımın içine bakamam, neden veya nasıl bu terfi gerçekleşti, bunun sebebini de bilmiyorum. Ama burada oturup onun adına seviniyorum. Umarım takım, onun bilgi birikiminden en iyi şekilde faydalanır.”
Daha fazlası için: Fernando Alonso’nun, Aston Martin’in Adrian Newey’i 2026’dan itibaren F1 takım patronu olarak atamasına tepkisi.
trf1.net