Max Verstappen, Formula 1’in yeni araçlarına yönelttiği eleştirilerine rağmen Red Bull aracında olumlu bir yön keşfetti.
Hollandalı pilot basına konuşurken, Formula 1’in batarya odaklı bir döneme doğru ilerlemesinden, araçların artık içten yanmalı motor ve elektrik enerjisi arasında %50-%50 oranında güçle çalışmasından duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmişti.
Ancak, Red Bull’un kendi güç ünitesini üretmesi, Verstappen’in yeni sezona ilgisini artırıyor ve pilotun hala umutlu olduğunu ifade ediyor. Basına konuşan Hollandalı pilot, "İçeriden bakıldığında, bizim için yılın başlangıcı çok olumluydu. Sıfırdan güç ünitesi inşa etmek etkileyiciydi. Hepimiz için çok gurur verici bir süreçti."
"Bahreyn’deki ilk testte zor bir gün geçirmemiz, ilk kez kendi güç ünitemizi kullandığımız için beklenmedik bir durum değildi."
"Genel olarak, araçtan çok memnunum” dedi.
Sezonun ilk yarışında Red Bull’un Ferrari ve Mercedes ile sıkı rekabet içinde olacağı öngörülüyor. İlk dörtlünün içindeki McLaren ise rakiplerinin biraz daha gerisinde kalıyor gibi gözüküyor.
Araçlar geliştirilirken mühendislerin asıl odak noktası yeni düzenlemelerle önem kazanan enerji kazanım ve dağıtım sistemleriydi. Bu konulara yoğunlaşmak anlaşılır sebeplere dayansa da pilot becerilerinin etkili olabilmesi için en azından yol tutuşunun da iyileştirilmesi bekleniyordu.
Bazı pilotlar araçlarından memnun olsalar da Max Verstappen deneyimlerini, “Yol tutuşuyla mücadele edip aracınızın limitinde sürmekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. Şu an için o limit de eskisi kadar yüksek değil.” diyerek anlattı.
Bahreyn testlerindeki olumsuz pist koşullarına da değinerek; “Lastiklerden ve pistten kaynaklanan kötü yol tutuşu da üstüne eklenince gerçekten kontrol etmesi zor şartlarda kendinizi bulabiliyorsunuz.” dedi.
tr.motorsport.com