play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 284
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vasseur, Mekies'in Ferrari'den ayrılacağı iddialarını yalanladı
16-03-2023, 10:08
sadmin
Patron
KONU:
206,103
MESAJ:
563,899
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Toto Wolff: 2026 Formul...
MotoGP
Gasly, Red Bull’daki dü...
MotoGP
Hamilton etkisi ortaya ...
MotoGP
Leclerc'in eski yarış m...
MotoGP
Red Bull CEO'su: "Verst...

Yorum: #1
Vasseur, Mekies'in Ferrari'den ayrılacağı iddialarını yalanladı

[Resim: 35726.638b4e0d.f1tr.com]

Ferrari Takım Patronu Frederic Vasseur, 2023 Formula 1 sezonuna zorlu bir başlangıç yapmalarının ardından birçok önemli çalışanını kaybedeceği yönündeki iddiaları yalanladı.

Üst düzey isimlerden, 2023 Ferrari aracının konseptinden sorumlu David Sanchez'in takımdan ayrıldığını açıklamasının ardından Ferrari'de sürpriz ayrılıkların devam edebileceği iddia edildi.

En dikkat çekici iddia, takımın yarış direktörü Laurent Mekies'in ayrılmak istediğiydi. Hatta böyle bir durumda Ferrari'nin Haas'ın teknik direktörü Simone Resta'yı takıma geri getirebileceği iddia edildi.

Suudi Arabistan GP öncesinde konuşan Vasseur, ilk yarışın kendileri için harika geçmediğini kabul etti ancak Ferrari içerisindeki durumun medyada söylenenden çok farklı olduğunu söyledi.

Takım içerisinde mutsuzluk olup olmadığı sorulduğunda Vasseur, ilk yarışın ardından takım içerisindeki herkesin mutlu olduğunu iddia etmenin yanlış olacağını ancak ayrılık iddialarının gerçeklik payı taşımadığını, Mekies'in Ferrari ile uzun vadeli bir geleceğe adanmış olduğunu söyledi.

Vasseur, "Mutsuz insanların olması, iki farklı şey. Umduğunuz sonucu almadığınızda insanların mutsuz olması oldukça normal bir şey. Ben de mutsuzum."

"Ancak en önemlisi grup olarak, takım olarak çalışmak ve mevcut durumdan maksimumu alarak iyileşmek."

"Ancak şirketten ayrılmak başka bir hikaye. Laurent hakkında konuşmak isterseniz, geçmişte onunla alakalı ne oldu bilmiyorum ancak onu yaklaşık 25 senedir tanıyorum, o dönemde okuldaydı."

"Ona güveniyorum, birlikte iyi bir işbirliğine sahibiz ve o, gelecekte şirketin temel direklerinden birisi olacak." dedi.

[Resim: 35730.6d6c7156.f1tr.com]

Vasseur, bir takıma düzenli olarak birilerinin gelip o takımdan birilerinin gitmesinin normal bir süreç olduğunu ancak takım içerisindeki ana figürlerin takıma adanmış olduklarını söyledi.

Vasseur, "Dürüst olmak gerekirse her yıl çok fazla işe alım yapıp işten çıkarıyor olmamız takımın gerçeği."

"Ancak kilit isimlerin ayrılması hakkında konuşmak istiyorsanız, öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ancak tabii ki takımdan ayrılan ve takıma katılan isimler olacak. Her F1 takımında böyle şeyler olur."

"Sağlam bir grubuz ve gelecek için bir takım oluşturuyoruz. Bağlantı iyi. Bu açıdan hayır, kilit isimlerin bu takımdan ayrılacaklarını düşünmüyorum." dedi.

Her ne kadar Sanchez'in ayrılması ideal olmasa da, Vasseur onun ayrılığı hakkında çok fazla konuşmak istemedi.

Vasseur, "Sözleşmenin şartlarını ve koşullarını tartışmak istemiyorum çünkü bu çalışanlar ve şirket arasında bir şey. Ayrıntıları açıklamak istemiyorum."

"David'e gelecekte iyi şanslar dilemek istiyorum, takıma iyi bir katkı yaptı, ama durum böyle. Bu konuda herhangi bir detay vermek istemiyorum." dedi.

Ferrari'nin teknik departmanını yeniden yapılandırırken Resta'yı, Sanchez'in yerine alabileceği iddiaları için Vasseur onu müşteri ekibi Haas'tan almayı düşünmediğini söyledi.

"Öncelikle Simone, müşteri ekiplerimizden birinin teknik direktörü. Gunther ile iyi bir iş çıkarıyor ve onunla alakalı bir şey yapma planımız yok." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
16/03/2023, 10:08

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ferrari, 2026’da Formula 1 Takımlarını Bekleyen Eşsiz Zorluk Konusunda Uyardı sadmin 0 42 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Sainz: Hamilton’ın Ferrari’deki Zorluklarından Keyif Almıyorum sadmin 0 37 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mekies: "Bu sezonki form artışı bize 2026 öncesinde öz güven sağladı" sadmin 0 66 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1