Ferrari patronu, Meksika’da elde ettikleri güçlü performanstan memnun olduğunu söyledi.
Ferrari takım patronu Frédéric Vasseur, Meksika GP sıralama turlarında Charles Leclerc ve Carlos Sainz’ın ikinci ve üçüncü sırayı almasının ardından hafta sonunun şimdiye kadarki en iyi performansını sergilediklerini söyledi.
Sky Sports’a konuşan Vasseur, “Öncelikle sıralama turlarının tadını çıkarmalıyız."
"Bu iyi bir seanstı, muhtemelen sezonun başından bu yana geçirdiğimiz en iyi seans oldu. Hafta sonu boyunca tüm antrenmanlarda, şimdi Q1, Q2 ve Q3’te hep iyi bir noktadaydık."
"Şimdi yarını bekleyeceğiz. Startla birlikte uzun bir düzlük var, ama önce bu sonucu kutlayalım.” dedi.
Vasseur, Ferrari’nin son haftalarda genel olarak iyi bir tempo yakaladığını ancak her şeyi bir araya getirmekte zorlandıklarını da kabul etti: “Son yarışlarda tempomuz fena değildi ama her şeyi bir araya getirmekte zorlandık. Herkes biliyor ki hafta sonuna zor başladık, ama sonunda iyi bir sıralama turları çıkardık."
"Bu hafta sonu baştan itibaren rekabetçiydik ve Q1’den itibaren tempolu olunca Q3’te iyi bir iş çıkarmak da daha kolay oldu."
Leclerc’in yarış için yeni bir yumuşak lastik seti saklamasıyla ilgili soruya ise Vasseur, “Sadece biz değiliz, Lando da aynısını yaptı.” diyerek yanıt verdi.
tr.motorsport.com