Toprak Razgatlıoğlu, 2025 WorldSBK sezonunda Nicolo Bulega’nın şampiyonluk mücadelesine girmesinin kendisi için sürpriz olmadığını söyledi.
Üç kez Dünya Superbike Şampiyonu olan temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu, Bulega ile yaşadığı sezon boyu mücadelenin beklenen bir gelişim sürecinin sonucu olduğunu vurguladı.
Razgatlıoğlu ile Bulega arasındaki şampiyonluk savaşı, 2025 sezonunda son yarışa kadar taşındı. Bu durum, WorldSBK’de en son 2014 yılında görülmüştü.
İki pilot, sezon boyunca koşulan 36 yarışın 35’ini kazanarak mutlak bir dominasyon sergiledi. Kazanamadıkları tek yarış, Bulega’nın teknik sorun yaşadığı ve Razgatlıoğlu’nun sekizinci olduğu Assen 2. yarışıydı.
2024’te altı yarışı kaçırmasına rağmen şampiyon olan Razgatlıoğlu için 2025 sezonu çok daha çekişmeli geçti. Bu yönüyle sezon, Jonathan Rea ile yaşadığı 2021 mücadelesini hatırlattı.
İstatistiklere bakıldığında, Razgatlıoğlu ile Bulega arasındaki puan farkı 2021’deki Rea mücadelesiyle aynı, yani 13 puan oldu. Ancak sezonların dinamiği tamamen farklıydı.
2021’de Rea ile sık sık pist üstünde mücadele eden Razgatlıoğlu, 2025’te Bulega ile yakın mücadeleye yalnızca Portimao, Aragon ve Jerez’de girdi.
Sezon genelinde iki pilot çoğu zaman birbirine üstünlük kurdu. Bulega Phillip Island, Assen, Cremona ve Jerez’de öne çıkarken, Razgatlıoğlu Misano, Donington, Most, Balaton, Magny-Cours ve Estoril’de daha güçlüydü.
Toplamda Razgatlıoğlu ve Bulega, 36 yarışın 27’sinde ilk iki sırayı paylaştı. Bu da 2025 sezonunu, 2021’e kıyasla çok daha ikili bir rekabet haline getirdi.
Bu tablo, Bulega’nın Razgatlıoğlu’nun doğal halefi olarak görülmesine neden oldu. Ancak temsilcimiz, bu yükselişin kendisi için beklenmedik olmadığını söyledi.
“Bulega her yarış hafta sonunda çok güçlüydü,” diyen Toprak Razgatlıoğlu, rakibine övgüde bulundu.
“Geleceğin dünya şampiyonu gibi görünüyor. Geçen yıl onunla çok fazla mücadele etmemiştik ama bu sezon neredeyse her yarışta karşı karşıya geldik.”
Toprak, Ducati’nin de büyük gelişim gösterdiğini vurguladı.
“Bu durumu bekliyordum çünkü geçen sezon onun çaylak yılıydı ve inanılmaz bir iş çıkardı. Bu yıl çok daha güçlü geleceğini biliyordum.”
“Assen onun için kötü geçti ama sonrasında sürekli zirvede kaldı. Özellikle Portimao ve Aragon’da birlikte çok iyi yarışlar çıkardık.”
tr.motorsport.com