FIA Başkanı Jean Todt, Formula 1′in önde gelen takımlarının bütçe sınırına karşı çıkmalarının ardından artık ellerinin tamamen bağlandığını ve bu konuda bir şey yapamayacağını söyledi.
Gelecek sene için bütçe sınırı planlanıyordu ancak takımlar buna karşı çıkında planlar rafa kaldırıldı. Bütçe sınırını destekleyen kesimler, düşük profilli Todt’un yerinde eski FIA Başkanı Max Mosley olsaydı, onun takımları zorlayabileceğini destekledi.
Autosprint’e konuşan Todt, Formula 1 takımları karşısında kendi gücünün yeterli olmadığını söyledi.
Todt “Öncelikle benim kuralları değiştirme gücüm yok. Ve olsaydı bile, Ferrari Başkanı Montezemolo’nun istediklerini yapmış olsaydım tepkiler nasıl olurdu hayal edebiliyor musunuz?”
“Benim işim sporun doğru şekilde yönetilmesini sağlamak. Takımlar bu konuyla ilgili hoşnutsuzluklarını dile getirdiler. Ancak bu sık sık olur. Şikayet edenlerin sesi memnun olanlardan daha çok çıkar.”
“Burası rekabet dünyası. Kazanmayanlar genellikle şikayet ederler. Her zaman öyle oldu. Ancak bu sene yeni bir karar mekanizması, Strateji Grubu oluşturuldu.”
“Formula 1′in çok pahalı olduğuna ikna oldum ve bu konuda kesinlikle bir şeyler yapılmalı.”
“Ancak bizim federasyon olarak harcamalar üzerinde hemen hemen hiç etkimiz yok.”
“Ben bu ortamda sorumluluk hissediyorum çünkü büyük takımlar sponsorluklarda aslan payını alıyorlar.”
“Harcamaları bütçe sınırı ile kontrol edebileceğimize inanmıyordum ancak takımlara bu uygulanabilecekse, sınır koymaktan mutlu olacağımızı söyledim.”
“Takımların çoğu kabul etti ancak şimdi Strateji Grubu’ndaki 6 takım niye buna karşı çıktı anlamıyorum.”
“Hayal kırıklığı yaşıyor muyum? Evet çünkü artık harcamaları düşürmek daha zor olacak. Harcamalarda düşüşü teknik ve sportif kurallarla yapmalıyız.” dedi.