play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 147
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szafnauer: "Bütçe sınırındaki 'adaletsizlikler' takımların birbirinden uzaklaşmasına neden oldu"
29-04-2024, 22:14
sadmin
Patron
KONU:
198,709
MESAJ:
555,770
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Cadillac için gündeme g...
Formula 1 Haberleri
Brundle: “Verstappen, P...
MotoGP
Márquez, Le Mans’ta dör...
Formula 1 Haberleri
Horner’dan Zak Brown’ın...
Formula 1 Haberleri
Wolff: "Mclaren'le aram...

Yorum: #1
Szafnauer: "Bütçe sınırındaki 'adaletsizlikler' takımların birbirinden uzaklaşmasına neden oldu"

[Resim: 50335.b6a7c308.f1tr.com]

Eski takım patronu Otmar Szafnauer, Formula 1'deki güç dengeleri açısından bölünmüş grupların, maliyet sınırı içinde var olan "adaletsizliklerin" bir sonucu olduğunu düşünüyor.

2021'de takımlar için bir harcama sınırı getirilmesi, önden arkaya sıralamanın hiç bu kadar yakın olmadığı takımları sıkıştırmaya yardımcı olsa da, bu sezon takımlar arasında ilginç bir bölünmeye tanık oldu

Red Bull, Ferrari, McLaren, Aston Martin ve Mercedes'ten oluşan ilk beş takım, arka sıralardan kopmuş gibi göründü ve bu da puanlama pozisyonlarını etkili bir şekilde kilitlemelerine yardımcı oldu.

Tüm takımların aynı maliyet sınırlamasına tabi olması nedeniyle bu bölünmenin nedenleri merak konusu oldu. Eski Alpine ve Aston Martin takım patronu Szafnauer, harcama kısıtlamalarının katalizör olduğunu düşünüyor.

Özellikle de bazı takımların maliyet sınırı fırsatlarından en iyi şekilde yararlanmak için kendilerini yeniden yapılandırma konusunda çok daha başarılı olduklarını ve aynı zamanda eski altyapı avantajlarının da kilitlendiğini düşünüyor.

Yeni EventR uygulamasını tanıtmak için düzenlenen bir etkinlikte konuşan Szafnauer, büyük takımlarla küçük takımların neden bölündüğünü şu sözlerle açıkladı: "Aklıma gelen birkaç alan var."

"Birincisi, benim de deneyimlediğim üzere, maliyet sınırı yapısında daha iyi iş çıkaran bazı ekipler var. Diğerlerine göre 10-15 milyon dolar daha fazla harcayabiliyorlar ve bunun performansta fark yarattığını unutmamalısınız."

"Diyelim ki 15 milyon dolar daha fazlasına sahipsiniz, kendinizi organize etme şekliniz nedeniyle, daha fazla yetenek satın alabilir veya diğerlerinin yapamayacağı başka deneyler yapabilirsiniz."

"Ayrıca, bir OpEx (İşletme Harcamaları) ve bir CapEx (Sermaye Harcamaları) maliyet sınırı olmasına rağmen, CapEx tarafında bazı eşitsizlikleri istemeden dondurduğumuzu düşünüyorum."

"Büyük ekiplerin sahip olduğu ve küçük ekiplerin şimdi yakalamaya ve kazanmaya çalıştığı bazı araçlar var. Ve bu zaman alıyor, çünkü dört yılda 36 milyon dolar gibi bir rakamdı."

"Alpine'de bununla karşılaştığımızı hatırlıyorum. Almak istediğimiz şeyi alamıyorduk, bunu zaman içinde yapmak zorundaydık. Ve büyük takımlar, maliyet sınırının geleceğini bildiklerinden, paraları olduğu için her şeyi erkenden satın aldılar."

[Resim: 50336.4fc942c1.f1tr.com]

Szafnauer, kritik araç performansının, takımların getirilerini en üst düzeye çıkarmak istiyorlarsa maliyet sınırında bol miktarda harcama kapasitesine sahip olmalarına bağlı olan yönleri olduğunu söyledi.

"Size bir örnek vereyim. Bazı takımlar şeffaf zeminler kullanıyor, yani akışı gerçekten görebiliyorsunuz, diğerleri ise görmüyor. Bu malzemeleri daha önce satın aldılar."

"Küçük bir örnek olarak, [Alpine'deki] aerodinamikçilerimle konuşurken şöyle dediler: Şeffaf bir zemine ihtiyacımız var, böylece neler olup bittiğini gerçekten görebiliriz. Diğerlerinde var!"

Szafnauer ayrıca maliyet sınırının tamamen dışında kalan bir konunun da önemli olduğunu düşünüyor: Sürüş yeteneği.

"Toto [Wolff] bunu her zaman söylüyor ama en iyi sürücüler en iyi takımlarda olmak istiyor. Dolayısıyla, en iyi takımlarda en iyi sürücülere sahip olduğunuz için bu da biraz katkı sağlıyor."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
29/04/2024, 22:14

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 F1 yarış saatleri belli oldu: Hangi yarış saat kaçta? sadmin 1 655 Dün, 9:42
Son Mesaj: umutsariyar
  Alonso: "Q3'e kalmak hoş bir sürpriz oldu" sadmin 0 48 03/05/2025, 14:48
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen baba oldu sadmin 0 42 03/05/2025, 0:02
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1