Lance Stroll, Formula 1’in 2026'da yürürlüğe girecek yeni teknik düzenlemelerle ilerlediği yönü 'biraz üzücü' olarak nitelendirdi.
Bu yıl spor, tam kapsamlı bir kural değişikliğine sahne olacak.
Yeni bir aerodinamik konsept devreye girerken, bununla birlikte tamamen yeni bir güç ünitesi de kullanılmaya başlanacak. Tartışmalı MGU-H sistemi yeni motorlardan çıkarılırken, elektrik gücü artırılacak ve içten yanmalı motorla %50 / %50 oranında eşit bir güç dağılımına geçilecek.
Ancak bu değişiklikler, bazı pilotlar arasında otomobillerin geçmişe kıyasla çok farklı bir sürüş karakterine sahip olacağı yönünde endişelere yol açmış durumda.
Lance Stroll, yaklaşan sezonla ilgili bu kaygılar konusunda pilotların ortak bir görüşte olduğunu vurguladı.
"Bence regülasyonlar konusunda herkes hemfikir."
"Düzlüklerde 400 km/s hıza çıkıp, virajlarda bunun yarı hızına düşülen bir yöne gidiyor olmamız biraz üzücü."
"Bu, yarış pilotları olarak istediğimiz şey değil. Enerji ve batarya yönetimi, yüksek yere basma kuvvetiyle limitte saldırmaktan daha heyecanlı değil."
"Bu konuda tüm pilotlar aynı fikirde."
Her ne kadar Stroll, yeni otomobilin direksiyonuna geçme konusunda çok heyecanlı görünmese de, rekabetçi bir araç söz konusu olduğunda sürüş tarzının kendisi için ikinci planda kalacağını da açıkça ifade etti: "Eğer Melbourne'e geldiğimizde çok hızlıysak, herkes aynalarda geride kalıyorsa, o zaman bu araç sürmesi keyifli bir araç olur."
"Yani her şey göreceli."
tr.motorsport.com