Andrea Stella, McLaren pilotlarının dört kez dünya şampiyonu Max Verstappen'e karşı mücadele ederken hata yapma lükslerinin olmadığını kabul etti.
Max Verstappen, Monza'nın ardından Bakü'de de zafere ulaşarak hâlâ şampiyonluk mücadelesinde yer aldığını gözler önüne serdi.
Şimdi ise Marina Bay'de gerçekleşecek olan ve zorlu koşullarıyla bilinen Singapur Grand Prix'sinin şampiyonada dengeleri nasıl değiştireceği merak ediliyor.
Hafta sonu öncesinde konuşan McLaren takım patronu Andrea Stella, 28 yaşındaki pilotun şampiyonluk şanslarını değerlendirdi.
Stella, "Max Verstappen'den ve Red Bull'dan bahsediyoruz."
"Monza'da zaten geliştiklerini gördük. Araçlarında bir ilerleme kaydettikleri çok açık. Orta ve düşük hızlı virajlarda hızlıydılar, düzlüklerde hızlıydılar ve biliyoruz ki Max, rekabetçi bir araca sahip olduğunda güçlü hafta sonları çıkarabilir."
"Öte yandan Bakü'nün bizim için zor bir pist olmasını bekliyorduk. Şimdi ise Singapur'un bize biraz daha uymasını bekliyoruz. Umarım tekrar zafer mücadelesine dönebiliriz, ardından şampiyonanın geri kalanının nasıl şekilleneceğini göreceğiz."
"Ama kesinlikle, Max'in pilotlar şampiyonluğu için iddialı olduğunu görüyoruz." dedi.
Stella ayrıca, Red Bull'un mücadeleyi artırması halinde pilotları ve takım için hata yapmamanın önemini şu sözlerle vurguladı: "Formula 1'de yarışıyorsanız ve rekabet bu kadar sıkıysa, hiçbir şekilde hata yapma lüksünüz yok, çünkü rakipleriniz avantaj yakalamaya hazır olacak."
"Unutmamak gerekir ki Red Bull sezon başında iki yarış kazanmıştı. Sonrasında performans olarak biraz geri düşmüş gibi göründüler ama tekrar rekabetçi bir konuma geldiler."
"Bizim için, özellikle pilotlar şampiyonluğu açısından, hata payı daha da azalıyor ama bu Formula 1'de bu her zaman böyledir."
tr.motorsport.com