McLaren takım patronu Andrea Stella, ekibin artık tüm odağını Max Verstappen'in yükselişini durdurmaya çevirdiğini açıkladı.
Max Verstappen, son beş yarışta aradaki farkı 104 puandan 40'a indirdi. Şu anda Oscar Piastri lider, Lando Norris 14 puan geride, Verstappen ise 40 puan farkla üçüncü durumda.
Red Bull'un RB21 aracına yapılan geliştirmeler kadar, McLaren pilotlarının birbirleriyle mücadele ederken puan kaybetmesi de Hollandalı pilotun geri dönüşünde belirleyici oldu.
Örneğin Singapur GP'de Norris, Piastri'yi geçerken temas yaşanmıştı. Takım, Norris'in bu temastan kaçınabileceğini düşündüğü için bir sonraki yarış olan Austin'de 'küçük bir yaptırım' uyguladı. Bu yaptırımın, Piastri'ye sıralama turlarında öncelik tanınması olduğu biliniyordu.
Ancak Austin sprint yarışında da Piastri ve Norris temas yaşadı ve iki pilot da yarış dışı kaldı. Piastri, olay sonrası sorumluluğu üstlendi.
Bu hafta sonu düzenlenecek Meksika GP öncesinde Piastri, Norris'e uygulanan yaptırımların kaldırıldığını doğruladı.
Stella da bu kararı şöyle açıkladı: "Her zaman olduğu gibi her şeyi açık ve yapıcı bir şekilde değerlendiriyoruz."
"İleriye dönük en doğru yaklaşımın temiz bir sayfa açmak olduğuna karar verdik. Artık yalnızca bir hedefimiz var: Pilotlar şampiyonluğunun papaya renkte kalmasını sağlamak."
"Diğer her şey ikinci planda. Çünkü büyük bir ivmeyle gelen biri var. Bizim görevimiz bu ivmeyi durdurmak ve momentumu yeniden papaya tarafa çevirmek."
tr.motorsport.com