2015 ralli sezonu 34 Otomobil Sporları Kulübü’nün düzenleyeceği Rally34 Şile ile başlıyor. Geçen yıl ilk defa düzenlenen ve çok beğeni kazanan Rally 34, 29 Mart tarihinde yine Şile bölgesindeki sevilen efsane etaplarda organize edilecek.
2014 yılında oldukça beğenilen parkurda sezonun en yüksek katılımlı yarışı organize edilmiş, hem yarışçılar hemde seyirciler tarafından oldukça beğenilen bir yarış olarak hafızalarda yer almıştı. Bu yıl yine otomobil sporları dünyası için efsane özelliği taşıyan Teke ve Yazımanayır Köyleri civarındaki etaplarda koşulacak yarışta, geçen yıl olduğu gibi rekor yarışçı ve seyirci katılımı bekleniyor.
Şileli ralli pilotları Veysel Ünal ve Yaşar Abay da kendi evlerinde organize edilecek bu yarışta yine Şileli sponsorlarının desteğiyle mücadele edecek.
Citroen Saxo ile bu yarışta start alacak olan Şileli Veysel Ünal; Massha Restaurant Şile, Ağaoğlu İnşaat ve Shell Şile sponsorluğunda zafer mücadelesi verecek.
Ford Fiesta ile şampiyona kovalayacak olan Yeniköylü Yaşar Abay da, Özotoform Ford Yedek Parça ve Shell Şile sponsorluğunda Rally34 Şile’de yarışacak.
Yarışa start, servis alanı ve ralli merkezi olarak yine Şile ev sahipliği yapacak. İki özel etabın üçer kez geçilmesi ile düzenlenecek Rally34, yılın ilk rallisi olması sebebiyle Tosfed Ralli Kupasını takip eden ekipler için oldukça önemli. Rally 34 test ve nostalji amaçlı sürpriz katılımcılar için ise açık grupta yarışma imkanı verecek.
Efsane Teke Etabı Seyircilerini Bekliyor
Yarış, hızlı karakteri ile birçok sporcunun ve otomobil sporu sevenlerin gönlünde efsane özelliği kazanmış Teke özel etabı ile başlayacak. Kulüp yönetimi bu yıl Sparco adı verilen bir başka efsane etap Yazımanayır ile yine nostaljiyi sürdürecek.
Rally 34 her iki özel etabın üçer kere geçilmesi ile 80,10 km lik özel etaplarda toplam 206 Km lik parkuru ile Şile’de finiş görecek.
Start Finiş ŞİLE Yarışmanın startını geçen yıl olduğu gibi yine Şile Meydanından Belediye Başkanı Sn. Can TABAKOĞLU verecek.