play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 166
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Shovlin: “Yarışı kolaylıkla kazanma şansını kullanamadık”
02-08-2021, 20:08
sadmin
Patron
KONU:
203,086
MESAJ:
560,680
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Lando Norris: “Uzun sür...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen şampiyon...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Şampiyonlu...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, ABD GP’...
Formula 1 Haberleri
2025 F1 Şampiyonası Pua...

Yorum: #1
Shovlin: “Yarışı kolaylıkla kazanma şansını kullanamadık”

[Resim: 35300.1327680b.f1tr.com]

Mercedes pist üstü mühendis şefi Andrew Shovlin, yarışı kolaylıkla kazanma şansları olduğunu ancak bu fırsatı yanlış strateji nedeniyle kaçırdıklarını söyledi.

Macaristan Grand Prix’sindeki ilk turda yaşanan kazalardan sonra Max Verstappen’in aracının hasar almasıyla, Mercedes’in galibiyeti kolaylıkla kazanma şansı vardı. Ancak Mercedes’in yanlış stratejisi bu şansı kaybetmelerine yol açtı.

Yeniden starttan önceki formasyon turunda Hamilton dışındaki herkes, kuru zemin lastiklerine geçmek için pite girdi. Yarışa geçiş lastikleriyle devam eden Mercedes pilotu, ilerleyen dakikalarda pit stop yapmak zorunda kalarak gridin en gerisine düştü. Ardından Hamilton, iyi bir tempo yakalayıp pozisyon kazanmaya başlasa da Alpine pilotu Fernando Alonso’nun ardında çok zaman kaybetti ve yarışı üçüncü olarak tamamladı. Fakat yarışın ardından, ikinci sırada finiş gören Aston Martin pilotu Sebastian Vettel’in diskalifiye olmasıyla ikinci sıraya yükselmiş oldu.

Yarışın ardından konuşan Mercedes pist üstü mühendis şefi Andrew Shovlin, verdikleri kararın yanlış olduğunu kabul etti ve Hungaroring’de galibiyeti, bu yüzden kaybettiklerini söyledi.

Shovlin, “Dürüst olmak gerekirse, pit yolundan çıkarken şunu konuşuyorduk: Kuru zemin lastiklerine geçecek miyiz? Çünkü pistin kuruduğunu görmemiz lazım.”

“İşte bu noktada yanlış kararı aldık. İlk turda yaşananları gördükten sonra ana hedefimiz, hata yapmamak ve kazaya karışmamaktı, bu yüzden tedbirli davranıp geçiş lastikleriyle devam etmeye karar verdik. Herkesin piste geçiş lastikleriyle çıktığını görmek bir sürpriz oldu ve ardından arkamızdaki herkesin pite girdiğini görmek daha da büyük bir şok oldu."

“Fakat pit yolundaki ilk garajdaysanız, dezavantaja sahipsinizdir çünkü pit stop yaptığınızda ve çıkmak istediğiniz sizi bekleyen bir araç treni olur ve aracınızı garajdan çıkarmak için bir boşluk bulmanız gerekir. Ayrıca, bazı kişilerin pit yolunda temas ettiği anlar da yaşandı.”

“Bunlar düşünüldüğünde Lewis, formasyon turunda 5 saniyelik bir fark yaratamayacaktı çünkü herkes sıraya girmeye ve yer bulmaya çalışacaktı. En iyi senaryoda altıncı, en kötü senaryoda onuncu olacağımızı düşündük ama bu riskli olurdu ama yaptığımız ana hata [yeniden starttan önce] pitten kuru zemin lastikleriyle çıkmamak oldu. Herkes bunu yapmalıydı çünkü böylece [formasyon turunda] tekrardan pit stop yapılmasına gerek kalmazdı. Yani büyük bir şanssızlıktı. Yarışı kolaylıkla kazanma fırsatımız vardı ve bunu kullanamadık. Fakat bu kararı takım olarak birlikte aldık ve bu yüzden, kimse bundan suçlu tutulmuyor. Fakat bundan ders çıkardık ve bu hatayı ikince kez yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ardından Shovlin, Hamilton’ın nasıl 14. sıradan 3. sıraya kadar yükseldiğini anlatarak sözlerine devam etti ve şöyle konuştu: “Bunu söylemek çok zor çünkü önündekileri geçebilirse, Lewis’in kolaylıkla galibiyeti kazanmaya yetecek hızı vardı. Fakat insanların arkasında sıkışıp kaldığınızda hiçbir yere gidemiyorsunuz ve bu imkansız bir hal alıyor. Ona hâlâ yarışı kazanabileceğini söylüyorduk."

"Ancak Fernando’nun arkasında oldukça zaman harcadık ve onu daha hızlı şekilde geçtiğimiz bir senaryo hayal edersiniz, finişe doğru Sebastian ve Esteban’a atak yapabilirdik. Bu, Monako gibi pist üstü pozisyon kaybetmek için en kötü pistlerden biri."

"Yine de neler yaşanacağını tahmin etmek zordu çünkü bu, ne kadar hızlı öne geçtiğinizle alakalı ve eğer birkaç kişiyi daha hızlı geçseydik, her şey mümkündü. Ancak yeni lastikleri olan birinin arkasında sıkışıp kaldıysanız her şey yanlış gider.”

[Resim: 35301.969d66da.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
02/08/2021, 20:08

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Piastri, ABD GP sıralama turlarındaki zorlukları Sprint Yarışı kazasına bağlamayı reddetti sadmin 0 30 Dün, 12:14
Son Mesaj: sadmin
  Lance Stroll, Sprint Yarışı Çarpışması Sonrası F1 ABD GP’sinde Sıra Cezası Aldı sadmin 0 49 Dün, 0:06
Son Mesaj: sadmin
  Stella: “Austin’de lastik aşınması yarışı daha heyecanlı hale getirebilir” sadmin 0 48 18/10/2025, 13:27
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1