play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 332
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sezon Ortası İnceleme: Mclaren Honda’nın Sorunları Devam Ediyor
21-08-2017, 14:33
sadmin
Patron
KONU:
198,967
MESAJ:
556,048
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Yarış ve Sıralama Sonuçları
Emilia Romagna GP 2025 ...
Formula 1 Haberleri
Zak Brown, Emilia Romag...
Motor Sporları
2025 WSBK Çekya Superpo...
Formula 1 Haberleri
Russell gözünü pole poz...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, Imola’da zor b...

Yorum: #1
Sezon Ortası İnceleme: Mclaren Honda’nın Sorunları Devam Ediyor

[Resim: 14481.c423a6e7]

Sezon ortası inceleme serisi, iyi sürücüleri olsa bile performans ve dayanıklılık sorunları çeken McLaren Honda ile devam ediyor.

McLaren Honda: 4/10

Şampiyona Sırası: 9’unculuk
Şampiyona Puan Durumu: 11
En İyi Yarış Sonucu: 6’ncılık (Alonso 1 kez)
En İyi Sıralama Turu Sonucu: 7’ncilik (Alonso 1 kez)
En Hızlı Tur: 1
Sıralama Turu Mücadelesi: Alonso 9 – 1 Vandoorne, Button 1 – 0 Vandoorne


[Resim: 14482.697fa9f6]

McLaren, sezona dördüncülük hedefi ile girdi, 2016’dan sonra bunun anlaşılabilir bir hedef olduğu söylenebilir. Ama Honda’nın yeniden tasarlanmış güç ünitesi sezon öncesi testlerinde hem dayanıklılık hem de güç konusunda sıkıntılar yaşadı ve bu kötü performans sezon içine de taşındı.

Sonuç olarak McLaren, bu sezon için ümidi kesti ve Honda ile olan ilişkileri zedelendi. Aynı şekilde McLaren’in yıldız sürücüsü Fernando Alonso’nun anlaşılabilir bir şekilde takıma olan sabrı azaldı, kendisi de Honda’nın 2017 motorunda dayanıklılık veya güç olmadığını belirtmişti. Verilere göre Honda’nın 2017 güç ünitesi rakiplerine göre düzlükte saatte 30 kilometre daha yavaş. Honda’nın 2017 güç ünitesinde jeton sisteminin kalkmasıyla birlikte radikal bir tasarım değişikliği yapması 2015 ve 2016’nın tamamen boşa gittiği anlamına geliyor. Ama bu tasarım değişikliği takıma uzun süreçte yardımcı olmalı, son yarışlardaki güncellemeler ile takım markalar şampiyonasında sonunculuktan çıktı.

McLaren tarafındaki hayal kırıklığı belli oluyor, çünkü takımın geçen senelerdeki gibi bu sene yaptığı şasi iyi olmasına rağmen motorun kötülüğü tarafından maskeleniyor. Takımın içinde, en büyüğü Ron Dennis’in ayrılığı olmak üzere, bazı değişiklikler oldu ve takımın hala gelecek için umudu var. McLaren’in önünde büyük bir karar var, bu karar onların zirveye dönmesini sağlayabilir veya onların Williams gibi sonsuza dek orta sıralarda takılıp kalmalarına sebep olabilir.

Fernando Alonso : 8/10

Şampiyona Sırası: 15’incilik
Sürücüler Klasmanı Puanı: 10
En İyi Yarış Sonucu: 6’ncılık (1 kez)
En İyi Sıralama Sonucu: 7’ncilik (1 kez)


[Resim: 14483.e4358cf4]

Fernando Alonso’nun yeteneklerini rekabetçi bir araçta sergileyememesi sürekli bir trajedi olmaya devam ediyor, ama en azından izleyiciler onun MCL32 ile ne yaptığına hala inanamıyor ve Alonso neden kendisinin F1’in en iyilerden biri olduğunu göstermeye devam ediyor.

Alonso çoğunlukta MCL32 ile yapabileceğinin en iyisini yapıyor ve McLaren Honda’nın durumuna kara mizah ile katlanıyor. Alonso’nun İspanya’da Q3’te 7’nciliği aldığı tur şahaneydi, Macaristan’da Sainz üzerinde yaptığı geçiş süperdi ve Britanya’da Q1’de birinci olması ise inanılır gibi değildi. Ama büyük olasılıkla Alonso’nun 2017 sezonu, IndyCar’da gösterdiği performans ile hatırlanacak.

İspanyol pilotun IndyCar’da deneyimi olmamasına rağmen çabuk bir şekilde hızlanması bir sürprizdi. Alonso, Mayıs ayı boyunca gösterdiği performansları ile tüm motorsporları dünyasını şaşkınlığa uğrattı, hatta Indy 500 zaferi için mücadele ederken motor sorunu ile yarış dışı kaldı. Alonso’nun Indy’e gitmesi ise Jenson Button’un Monaco yarışı için F1’e geri dönmesine sebep oldu. Button, Q3’e çıkmasına rağmen grid cezaları ile yarışa son sıradan başladı ve Pascal Wehrlein ile çarpıştıktan sonra yarışı sona erdi.

Stoffel Vandoorne: 6/10

Şampiyona Sırası: 18’incilik
Sürücüler Klasmanı Puanı: 1
En İyi Yarış Sonucu: 10’unculuk (1 kez)
En İyi Sıralama Sonucu: 9’unculuk (1 kez)


[Resim: 14484.b41fcc3c]

Stoffel Vandoorne, Formula 1’e geleceğin yıldızı olduğu düşünülerek girdi. Ama Belçikalı pilot McLaren Honda’nın sorunları ve kendi hataları nedeniyle itibarını düşürdü. Vandoorne sezonun başında arabaya uyum sağlayamadı ve takım arkadaşı Fernando Alonso’nun gerisinde kaldı. Aracın dayanıksız olması da onun uyum sağlamasını zorlaştırdı.

İspanya’da yarış boyunca Alonso’ya göre çok yavaş kalıp Felipe Massa ile acemi bir kaza yaptıktan sonra sezonunun en düşük noktasını yaşadı. Vandoorne’un özgüveni ve performansı bu yarıştan sonra arttı fakat bu durum Honda’nın sorunları ve kendisinin birkaç tane gereksiz hatası tarafından maskelendi. Takım ile çalışarak aracı kendisinin istediği şekilde ayarlamayı öğrendi. Her yarış yeni şeyler öğrendi ve performansı da iyice arttı.

Vandoorne’un bu sezonki en iyi performansı İngiltere’de geldi, McLaren’in zorlandığı bir pistte Q3’e çıktı ve puan almaya çok yaklaştı. Bu sezon Vandoorne için kendini geliştirme ve özgüvenini arttırma sezonu oldu, hem takımın hem de kendisinin gelişmesi ise en kötü zamanlarını geride bıraktığı anlamına geliyor.

[Resim: 14485.c4aea3b1]

Bu yazı GPUpdate’deki makale esas alınarak yazılmış fakat anlatımda farklılıklar kullanılmıştır. Bir sonraki yazıda gridin son sırasında bulunan Sauber ile yazı serisini sonlandıracağız, görüşmek dileğiyle…

;;;


21/08/2017, 14:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Olaylı Sprint, Dominant McLaren'e Karşı Max, Flaş Williams | Miami GP Değerlendirme sadmin 0 41 12/05/2025, 0:36
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Ferrari KÜMEYE, McLaren Dominasyonu SIKTI, Williams AÇILDI | F1-SEL Sohbet Sezon 2 - Miami GP sadmin 0 40 12/05/2025, 0:35
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Miami'de McLaren Dublesi, Ferrari'de Takım İçi Kriz, Verstappen McLaren'lere Karşı | Araba Sevdası sadmin 0 38 12/05/2025, 0:29
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1