Carlos Sainz, Williams kariyerindeki ilk dönüm noktasını hedefliyor ve ona göre bu başarı, tahmininden çok daha erken gelebilir.
Ferrari'den ayrılarak Williams'a katılan Carlos Sainz, 2025 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı.
Kış dönemini iyi değerlendiren Williams, şu anda orta grubun ön sıralarında yer alıyor ve yedi yarış sonunda 51 puanla takımlar şampiyonasında beşinci sırada bulunuyor.
Bu, takımın son on yıl içerisindeki en iyi sezon başlangıcı olarak dikkat çekiyor.
Monako Grand Prix'si hafta sonunda Crash.net'e konuşan Sainz'a, yeniden yarış kazanabileceğine dair inancının artıp artmadığı soruldu: "Güzel bir soru!"
"Açıkçası yarış kazanmak pek aklımdan geçen bir şey değil. İlk hedefim podyum görmek. Bu da büyük ihtimalle önümüzdeki yıl ya da bir sonraki yıl mümkün olacak, tabii işler yolunda giderse."
"Yarış kazanmayı çok da özlediğimi söyleyemem. Takımı yeniden inşa etme sürecinden, aracı daha hızlı hale getirmekten ve genel olarak bu sürecin bir parçası olmaktan büyük keyif alıyorum."
Şu an için hedefim podyum. Ama bir gün galibiyet fırsatı doğarsa, elbette değerlendireceğim.”
Geçtiğimiz hafta Emilia-Romagna GP’sinde takım arkadaşı Alex Albon, bu sezon üçüncü kez beşinci sırayı elde etti ve bir ara dördüncülüğe kadar yükselmişti.
Sainz, yarış temposu ve strateji biraz daha iyi olsa, podyumun mümkün olabileceğini düşünüyor: "Bence Imola'da podyum çok uzakta değildi."
"Sıralamalardaki hızımla ve pazar günü mükemmel bir yarış çıkararak çok yakın olabilirdik."
"Alex'in nerede olduğunu gördünüz, podyum için savaşıyordu. Ben ilk pit stopuma kadar onun önündeydim. Dolayısıyla o şartlarda biz de çok uzak değildik."
"Tabii önde olmamız için hâlâ biraz yardım gerekiyor. Ben podyumu hak ederek çıkmak istiyorum, başkalarının şanssızlığıyla değil."
"Ama yalan söylemeyeceğim, son birkaç hafta bana umut ve büyük bir motivasyon verdi."
"Umarım düşündüğümden daha erken, daha büyük şeyler için savaşabiliriz."
tr.motorsport.com