Mercedes pilotu George Russell, Sao Paulo Grand Prix’si sıralama turlarında beşinci sırayı almasının ardından yaşadığı tutuş sorunlarını ve seansın “garip” doğasını değerlendirdi.
İngiliz pilot, pist koşullarının ve lastik davranışlarının sıra dışı olduğunu, bu yüzden birçok ismin beklenmedik şekilde zorlandığını söyledi.
Russell, “Hiç tutuşum yoktu. Bu konuda şikayet eden tek kişi ben değildim. Max Q1’de elendi, Lewis Q2’de dışarıda kaldı, Bearman en üstteyken takım arkadaşı en alttaydı. Lastikleri ısıtamıyordum, o tatlı noktayı bulamadım, sürekli kayıyordum” dedi.
Yaşadığı zorluklara rağmen seansın en kötülerinden biri olmadığını belirten Russell, “Bu koşullarda Max ve Lewis’in yaşadığı zorluklara bakınca, elimizdekinden en iyisini çıkardık diyebilirim. Bu, yılın en tuhaf sıralama seanslarından biriydi” ifadelerini kullandı.
Takım arkadaşı Kimi Antonelli’nin performansını da öven Russell, “Kimi hafta sonu boyunca harika bir iş çıkardı, bunu da belirtmek gerekiyor. Ama seans gerçekten çok garipti” dedi.
Yarış için beklentilerini de paylaşan Russell, temkinli bir iyimserlik sergiledi:
“İleriye gidebileceğimizi umuyorum, bu konuda kendime güvenim var. Ancak önümüzde Piastri var, o oldukça hızlı olacak. Charles ise biraz belirsiz. Gerçekçi olmak gerekirse podyuma çıkmak için bu hafta sonu gereken tempoya sahip olduğumuzu düşünmüyorum.”
tr.motorsport.com