Valentino Rossi Phillip Island'da son beş yıldaki en kötü sıralama performansını sergilerken, bunun sebebini ön lastikten hiçbir şey hissedememesine bağladı.
İtalyan efsane Cumartesi günü üçüncü antrenman seansında 12. sırada kalarak doğrudan Q2'ye kalma hakkını kaybetmişti. Sıralama turlarında da istediği performansı sergileyemeyen Rossi, Q1'de 5. sırada kalarak elenmişti.
Bu sonuçla birlikte Rossi yarınki yarışa 15. sıradan başlayacak. Bu, aynı zamanda 17. sıradan start aldığı 2011 Almanya Grand Prix'sinden sonraki en kötü sıralama performansı.
Takım arkadaşı Jorge Lorenzo ise Q2'ye geçmeyi başardı ancak orada da 12. en hızlı zamanı elde ederek gerilerde kaldı.
"Çok zor bir gündü. Çok zorlandık ve güçlü olamadım."
"Ayrıca yağmurda bu kadar kötü olmayı beklemiyorduk çünkü dün fena değildik. Motosiklet oldukça iyiydi."
"Ancak bugün şartlar daha farklıydı ve her şey yanlış gitti. Lastik seçiminde bazı hatalarımız oldu ancak asıl problem çok yavaştım, hiçbir şey hissetmiyordum."
"Bu tarz durumlarda çok zorlandığımızı gördük. Fazlasıyla risk aldık ancak çok yavaştık ve limitte süremedim."
"Ön lastikte çok fazla sorun yaşıyoruz. Lorenzo ile birlikte lastiği ısıtamıyoruz. Benim yaşadığım sorunun aynısını Q2'de Lorenzo da yaşadı."
Pitte yaşanan karışıklık
İtalyan efsane ayrıca Q1'de ikinci hakkına başlarken geçiş lastiklerini beklediğini ancak takımın yedek motosiklette bu lastikleri kullanmadığını söyledi.
"Q1'e başladığımda sıcaklık 8 dereceydi ve pistte çok fazla su birikintisi vardı. Bu şekilde pistte kalarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım."
"Pist çok hızlı kurumaya başlamıştı ve pite geldiğimde diğer motosikletin ön tekerinde geçiş lastiğinin olmasını bekliyordum ancak hazır değildi."
"Belki iki geçiş lastiğiyle birlikte piste çıkabilseydim derecemi geliştirirdim ancak ne yazık ki olmadı."