play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 243
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rossi: "Piastri olayı sonrası artık takımlardaki 'aile' olgusu değişti"
12-03-2023, 16:49
sadmin
Patron
KONU:
198,853
MESAJ:
555,927
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Miami'de Kazanan Piastr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Formula 1 Haberleri
Haziran ayında vizyona ...
Formula 1 Haberleri
Bottas, Mercedes'in 'ge...
Formula 1 Haberleri
Ocon, otomobil koleksiy...

Yorum: #1
Rossi: "Piastri olayı sonrası artık takımlardaki 'aile' olgusu değişti"

[Resim: 35577.a02ef5dd.f1tr.com]

Alpine CEO'su Laurent Rossi, Oscar Piastri olayından sonra artık kontratlara daha çok önem verdiklerini söyledi.

Oscar Piastri, geçen yıl Alpine ile sözleşmesi olmasına rağmen kontratındaki maddelerden faydalanmış ve McLaren'ın teklifini kabul etmişti.

Alpine o günden bu yana Akademide yer alan genç pilotların sözleşmelerini, gelecekte tatsız durumun tekrarlanmasını önlemek amacıyla değiştirdi.

Rossi, "Çok şey öğrendik. Bundan bir şeyler öğrenmezsek aptallık etmiş oluruz. Takım yeni bir şey öğrendi; kişisel çıkarlar söz konusu olduğunda sadakat diye bir şey olmadığı ortaya çıktı. İnsanlar çok gençken artıları ve eksileri tartmakta zorlanıyorlar."

"Bazı alanlarda, özellikle de akademi sürücülerimizle yaptığımız sözleşmelerde ve bu sözleşmeleri Formula 1'e nasıl aktardığımız konusunda yeterince hazırlıklı olmadığımızı gördük."

"Sanırım Toto Wolff ve Christian Horner, bu hikayenin bir emsal teşkil ettiğini söylediler."

"Sözleşmede çok fazla açık kapı bıraktığımızı öğrendik çünkü hiçbirimiz insanların kalkıp o açık kapılardan çıkıp gideceğini düşünmedik. Sonuçlar çıkardık ve şimdiden bazı şeyleri değiştirdik. Artık daha kurumsal bir yaklaşım benimsiyor ve sözleşmelerimizi koruyoruz."

[Resim: 35578.088b04d8.f1tr.com]

"Eğer bir pilot, Alpine ile sözleşme imzalamak istiyorsa, artık daha sıkı koşullar var. Bu artık el sıkışıp, sürücüye ailemize katılabileceğini söylediğimiz bir durum değil."

"Pilotlar yine ailede ama sözleşmeli bir ailede. Tıpkı çocukların ebeveynleriyle bir sözleşmesi olması gibi. Biraz üzücü ama durum böyle. Çocukların bir gün evden sonsuza dek ayrılmasını beklemezsiniz. Eskiden 'sözleşmeyi kilitlemezdik' ama şimdi bunu yapmak zorundayız."

"Bence bunun sektörün gelişimiyle ilgisi var. Riskler arttı, artık ortada daha fazla para var, bu da potansiyel olarak birinin başını döndürebilir. Bu yeni durumu kabullenmemiz ve sözleşme konusunda daha profesyonel olmamız gerekiyor."

"Elbette sürücülere sadakatsiz diyemem. Onların da kendi kariyerleri var. Kötü bir sezon geçirirlerse, sözleşmesiz kalıyorlar. Bu zor bir durum, bu yüzden kendilerini savunmaları gerektiğini düşünüyorum. Fakat bunu yapmanın yolları vardır."

"Oscar'ı takımdan ayrılmaktan vazgeçirmeye çalışmazdım. Eğer bize yapıcı şekilde gelseydi ve 'Hey, çocuklar, bir teklif aldım. Konuşabilir miyiz?' deseydi daha iyi olabilirdi."

"Hareketleri bizi şaşırttı. Bence Daniel Ricciardo da şaşırdı, ki bu çok şey ifade ediyor. Bu daha açık bir şekilde yapılabilirdi ama artık bunu istemiyoruz. Bu yüzden sözleşmeleri değiştirdik. Kendimiz için dersler çıkardık." dedi.

Oscar Piastri'yi gelecekte Alpine'e çağırmaya hazır olup olmadığı sorulduğunda ise, "Gelecek için ona en iyisini diliyoruz fakat böyle bir duruma gelip gelmeyeceğimizi göreceğiz."

"Kesinlikle kin tutmaya gerek yok çünkü bu sadece sizi ve yapmak istediğiniz şeyleri heba eder. Bu hikaye artık geçmişte kaldı. Şimdi Pierre Gasly var, neden başka birini isteyeyim ki?"

"Hayır da demiyorum, evet de demiyorum. Zamanı geldiğinde göreceğiz." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/03/2023, 16:49

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Villeneuve'den ilginç iddia: "Verstappen'e verilen cezalar 'gözde çocuk' Piastri'ye verilmeyebilir" sadmin 0 37 Bugün, 0:32
Son Mesaj: sadmin
  Vowles: "ABD artık F1'in en hızlı büyüyen pazarı" sadmin 0 18 Dün, 23:57
Son Mesaj: sadmin
  Hadjar: "F2'ye kıyasla artık telsizden istediğim kadar bağırabiliyorum!" sadmin 0 32 Dün, 7:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1