Valentino Rossi Fransa Grand Prix'sinde ikinci olarak aldığı 20 puanı şampiyona için 'altın değerinde' olarak nitelendirdi
Yarışa yedinci sıradan başlayan Valentino Rossi, damalı bayrağı tüm hafta sonunu domine eden takım arkadaşı Jorge Lorenzo'nun arkasında ikinci sırada görmüştü.
Le Mans'a şampiyona lideri olarak gelen Marc Marquez'in düşerek yarışı 13. sırada bitirmesiyle birlikte Yamaha ikilisi Fransa'dan 2 kat daha kârlı ayrıldı.
"Sakin kaldım ve bazı güzel ataklarla güzel bir geri dönüş yakaladım. Bu 20 puan altın değerinde çünkü şampiyonada en üst sıraya bir adım daha yaklaştık.
"12 puan gerideyim ve mücadele şimdi daha keyifli olacak."
Rossi kötü start almasının Lorenzo'ya yardım ettiğini ve İspanyol sürücünün çok erken bir dönemde farkı açtığını belirtirken, Michelin'in yeni yumuşak arka lastiklerini anlamak için Cuma günü çok fazla vakit harcadıklarını söyledi.
"Jerez'de kullanılan lastiklere göre ayarlarımızı yapmıştık ancak Michelin'in yeni yumuşak bileşeninin bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyorduk.
"Tüm Cuma gününü bu lastikleri anlamak için harcadık ve sonunda bu lastikleri yarışta kullanmadık. Sonrasından kazanmak için Jerez'de olduğu gibi güçlü bir Cumartesi geçirmemiz gerekliydi."
Marquez'in hatası şampiyonayı sıfırladı
Yarışın galibi Jorge Lorenzo da Marquez'in kaza yapmasıyla birlikte şampiyonluk için mücadele eden ilk üç sürücü arasında şartların eşitlendiğini dile getirdi.
"Yarıştan önce düşündüğümde burada kazansam ve Marquez ikinci olsa sadece farkı 5 puan azaltmış olacaktım.
"Yamaha bu noktada çok rekabetçi bir motor sundu ama hem benim Arjantin'de düşmem hem de Rossi'nin Austin'de düşmesi bizi şampiyonada gerilere itti.
"Sonunda, Marquez de yarışta hata yaptı ve düştü. Bir sonraki yarışa sıfırdan başlıyor gibi geleceğiz."