Nico Rosberg, Bahreyn GP antrenmanlarında neden takım arkadaşının gerisinde kaldığını kısa sürede öğrenerek pole'ü takım arkadaşından aldığını ifade etti.
Bahreyn GP öncesi tüm antrenman seanslarında takım arkadaşının gerisinde kalan Rosberg, sıralamalara gelindiğinde ise 0.2s'nin üzerinde bir farkla takım arkadaşını geçip pole pozisyonunu elde etmeyi başarmıştı.
"Yalnızca hafta sonu boyunca iyi bir gelişim gösterdim. Gelişmenin yolunu buldum ve hangi ayarla piste çıkmam gerektiğini anlamak gibi bazı sorunların üstesinden geldim."
Antrenmanların sıcak havada, yeni saat düzenlemesi nedeniyle sıralamaların ise daha soğukta yapılması da Rosberg'e göre ayar yapma konusunda önemli bir zorluk oluşturdu.
"Bu hafta sonu en büyük mücadele antrenmanların ikisinin gündüz sıcak havada yapılması ancak son antrenman ve sıralamaların, ayrıca yarışın da akşam saatlerine denk gelmesi. Daha soğuk hava için ayar yaparken arabanın o koşullarda nasıl tepkiler verdiğini de bilmeniz gerekiyor."
"Bu pistte her zaman iyi anılarım oldu. GP2 şampiyonluğumu burada kazandım. Formula 1'de ilk yarışıma da burada çıkmıştım. Burayı hep sevdim, Buraya gelmekten yine keyif aldım ve bu yine işe yaradı."