play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 435
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renault üç büyük takıma göre nerede eksik olduğunu biliyor
09-05-2018, 22:33
sadmin
Patron
KONU:
198,398
MESAJ:
555,420
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
F1 CEO’su Domenicali: “...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
26 Nisan: F1 Tarihi’nde...
Formula 1 Haberleri
Chandhok: “Christian Ho...
Formula 1 Haberleri
Lewis Hamilton, zarar e...
Formula 1 Haberleri
Valtteri Bottas’ın Merc...

Yorum: #1
Renault üç büyük takıma göre nerede eksik olduğunu biliyor

[Resim: 9016.a10a8335]

Renault, Formula 1 ‘in üç büyük takımı Mercedes, Ferrari ve Red Bull’un arkasındaki en iyi takım olarak görülse de, ön grupla olan fark hâlâ çok fazla.

İlk dört yarışta iki Renault sıralamada genellikle ilk 10 içerisinde yer aldı, ancak pole pozisyonuyla olan ortalama fark 1.746 saniye gibi korkunç bir değer oldu.

Önümüzdeki iki yılda bu farkı tamamen kapatmayı ve 2020’de şampiyonluk için savaşmayı hedefleyen Fransız üretici, 2018 sonuna kadar farkı 0.5 saniyeye indirmeyi amaçlıyor.

Bu hedefler, 2016’da spora fabrika takımı olarak dönüşünden beri beşincilikten öteye gidemeyen Renault için fazla iddialı olsa da, Renault Sport genel müdürü Cyril Abiteboul takımın hedeflerine ulaşacağına inanıyor.

Abiteboul, “Geçen sene gelişimde, zirvedekiler dahil herkesi geçtik. Zirvedekilerin iki saniye gerisinde başladığımız sezonu onların 1 saniye gerisinde tamamladık.”

“Bu sene de 1 saniyeden daha geride başladık, ancak geçen seneki gibi gelişim gösterirsek koyduğumuz 0.5 saniye hedefini tutturabiliriz. Bunu gerçekleştirecek yeteneğe, beceriye ve kaynaklara sahibiz.”

“Kışın sezon başındaki beklentilerimize uygun bir araç üretmekte zorlanıyoruz ve bunun bir sebebi var. Ancak eminim ki daha fazla çalışarak gelecek senelerde bu konuda gelişebiliriz.” dedi.

İki yıl önce takımı satın alan Renault, o zamandan beri Enstone fabrikasına ciddi yatırımlar yaptı.

Çalışan sayısı 2015’te 475 iken şu anda 640’a çıkmış durumda ve sene sonuna kadar 700’e çıkartılması planlanıyor.

Yatırımın karşılığı da artık görülmeye başlanmış gibi görünüyor.

Abiteboul, takımını rakipleriyle karşılaştırdığında, iyileştirilmesi gereken bir önemli alan olduğunu söylüyor.

“Yatırım ve genişleme tamamlandı. Mühendislik ve tasarımla ilgi kısım bitti, şimdi elektronikle ilgili kısım üzerine çalışıyoruz, daha sonra da üretime yoğunlaşacağız.”

“Üretim konusunda hâlâ çok gerideyiz, ve kış ayında beklentilerimizi karşılayan bir araç yapmakta zorlanıyoruz. Bunun sebeplerinden biri üretim tesisleri konusunda diğer takımlara göre zayıf olmamız, bu konuda çok yavaşız.”

“Araç üretimi yaparken, zirvedeki araçların gelişmişlik düzeyine yaklaşmak için, zirvedeki takımların entegre modellerine ihtiyacımız var. Yani, tartışma yaratmak istemiyorum ama, Force India ya da Haas tarzı bir şey bizim işimize yaramaz.”

“Zirveye oynayan bir takım olacaksak entegre olmalıyız, entegre olmak için de alan, altyapı gibi şeyleri halletmeli ve daha sonra çalışanlar üzerine eğilmeliyiz. Çalışanlar yeni odak noktamız olacak.”

“Şu anda üst düzey mühendisliğe odaklandık, aero, araç performans grubu, simülatör, tasarım ofisi, bunların hepsi ya yapıldı ya da yapılıyor. Odaklanacağımız sonraki kısım üretim olacak böylece üretim açısından teslim süresini kısaltabileceğiz, modern F1 araçlarının karmaşıklığına ulaşacağız."

Renault’a geçen sene katılan en tartışmalı isim FIA’nın eski teknik departman başkanı Marcin Budkowski oldu.

FIA’dan teknik sırları Renault’a aktaracağından korkan rakip takımlar, Budkowski’nin Renault’a katılmasını Ocak ayından Nisan ayına kadar engellediler. Budkowski şu anda yeni görevinde çalışmaya başlamış durumda.

Abiteboul, Budkowski’nin fabrikada olacağını ve operasyon şefi Rob White ve teknik şef Nick Chester’in üzerinde çalışacağını açıkladı.

“Marcin’in rolü çok basit olacak, o Enstone’daki tüm teknik ve operasyonel şeylerden sorumlu olacak ve fabrikayı yönetecek. Ben her yerde olamayacağımdan, benim yapamadığım bazı şeyleri de yapacak, ben hem Viry’de, hem Enstone’da hem yarışta olup aynı zamanda sponsorlarla da buluşamam. Bu yüzden Enstone ile ilgili sorumluluk alacak birisine ihtiyacım var. O Azerbaycan’a geldi çünkü iyi bir ilişkiye ve yarış aktivitelerini anlamasına ihtiyacımız var. Pistle Enstone arasında kopukluk olmamalı."

“Takım yapımız açık. Nick teknik şefimiz ve Marcin’e rapor veriyor, Rob da operasyon şefimiz ve o da Marcin’e rapor vermekte. Nick araç gelişiminden, Rob ise üretimden ve tesislerden sorumlu.”

Abiteboul, bu rolün, şasi ve motor operasyonlarını yürüten Bob Bell’in rolünden farklı olduğunu söylüyor.

“Bob, baş teknik şef olarak Renault’un bir grup halinde, Enstone, Viry, teknik ortaklarımız dahil, finans, kaynak, motor, şasi ve vites kutusu açısından olabilecek en iyi ürünü sunmasından sorumlu. O bu işi ben, Marcin, Nick, ve motor tarafındaki Remi Taffin ile mükemmel bir koordinasyon içinde yürütüyor.”

tr.motorsport.com


09/05/2018, 22:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Steiner'a göre Verstappen, Suudi Arabistan'daki öfkesiyle 'akıllıca bir mesaj' verdi sadmin 0 42 Dün, 16:20
Son Mesaj: sadmin
  Vasseur: "Büyük manşetler aradığınızın farkındayım ama elbette iniş çıkışlar yaşayacağız" sadmin 0 69 25/04/2025, 2:36
Son Mesaj: sadmin
  Ralf'e göre Hamilton, bu yaz emekli olmayı düşünebilir sadmin 0 47 25/04/2025, 2:17
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1