play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 483
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renault, Kubica'nın derecelerini neden gizliyor?
23-06-2017, 23:40
sadmin
Patron
KONU:
198,877
MESAJ:
555,951
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
Van der Mark: "WSBK tek...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, SF-25 için pla...
Formula 1 Haberleri
Red Bull, McLaren'ın fr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Formula 1 Miami GP | Pa...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Emilia Romagna GP Kime ...

Yorum: #1
Renault, Kubica'nın derecelerini neden gizliyor?

[Resim: 8936.b7a694ca]

Kubica, iki hafta önce Valencia'da 2012 Lotus E20 ile 6 yıl sonra F1 aracı kullanmıştı. Polonyalı pilotun dereceleri Sirotkin'den daha iyiydi. Peki Renault neden Kubica'nın dereceleri hakkında konuşmak istemiyor?

Tam altı yıl sonra Formula 1 direksiyonuna geçen Robert Kubica'nın kısa süre içerisinde Formula 1'e dönmesi mümkün gözükmüyor. Ancak kaydettiği dereceler gelecekte olası bir dönüşün mümkün olduğunu gösteriyor.

[blockquote]Kubica F1'e dönebilir mi?[/blockquote]

Valencia'nın Ricardo Tormo pistinde, Lotus-Renault E20 aracıyla piste çıkan Kubica, gün boyunca 115 tur attı ve her türlü yakıt seviyesinde çalıştı.

Yaptığı çalışmalar bir hafta sonunda aklınıza gelebilecek her şeyi yani; antrenman, start, pit stop, tek tur ve yarış simülasyonlarını içerdi. Peki Kubica'nın dereceleri nasıldı?

Renault bu konu hakkında konuşmayı reddediyor ancak Alan Permane, Kubica'nın yeteneğinden hiçbir şey kaybetmediğini söylüyor.

Kubica da zaten sağ kolundaki hasarın kendisine engel olmadığını söyledi.

[blockquote]Zanardi: Kubica'nın testi sıradan bir test değildi[/blockquote]

Bazı kaynaklar, Kubica'nın Valencia'daki derecelerine ulaştı ve Kubica'nın dereceleri aynı koşullar ve aynı yakıt yükünde Sergey Sirotkin'in derecelerinden ortalama olarak 0.3 saniye daha iyiydi.

Polonyalı pilot aynı zamanda Hulkenberg'in daha önce kaydettiği dereceden de sadece 0.1 saniye yavaştı.

Sergey Sirotkin'in derecesi bir önceki gün kaydedildi ve atılan turlarla birlikte pistin yol tutuşu ve şartlarında kısmen değişiklikler yaşanmış olabilir.

Fakat Kubica'nın altı yıldır Formula 1 aracı sürmediğini düşündüğümüzde son yıllarda pek çok F1 aracı kullanan (2017 aracı da dahil) Sirotkin'le benzer ve hatta daha iyi performans göstermesi Polonyalı pilotun F1'e dönüş umudunu korumasını sağlamış olabilir.

[blockquote]Kubica'nın F1 testiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı[/blockquote]

Abiteboul birkaç gün önce verdiği demeçte Hulkenberg'in 2018 yılında takımda kalacağını söylerken Palmer'ın kendisini geliştirmesi gerektiğini söylemişti.

Kubica'nın henüz F1'de yarışabilmek için hazır olup olmadığı tartışılır ancak Renault'nun Kubica'nın yeni nesil araçlardaki performansını görebilmek adına FIA'dan özel test izni istediği yönünde çeşitli iddialar var.

[blockquote]Renault: Kubica hızından hiçbir şey kaybetmedi[/blockquote]

Abiteboul'ün "gerekli şeyleri yapması halinde listemizde olabilir" şeklindeki yorumundan, Kubica'nın daha fazla test yapıp yeni nesil araçlarda kendisini kanıtlaması gerektiği anlamı çıkartılabilir.

Bu Kubica için sezon boyunca kademeli olarak gelişebilecek bir durum. Örneğin bir sonraki testte yine iyi bir performans sergilerse cuma antrenmanlarında piste çıkabilir ve olası bir güçlü performansın ardından sezon içerisinde Palmer'ın yerini alabilir. Renault'nun Palmer üzerinde baskı yaratmamak adına Kubica'nın derecelerini vermek istemediği de düşünülüyor olabilir.

[blockquote]Kubica: Kafamda bir plan var[/blockquote]

Eğer Palmer, ilk yedi yarıştaki performansını önümüzdeki yarışlarda da göstermeye devam ederse Renault'nun o koltuğa Sergey Sirotkin veya (gerekli şartlar oluşması halinde) Robert Kubica'yı geçirmesine kesin gözüyle bakılıyor.



tr.motorsport.com


23/06/2017, 23:40

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Ferrari Neden Bir Türlü Kazanamıyor? sadmin 0 37 12/05/2025, 0:33
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Lewis Hamilton Ferrari'de Neden İsteneni Veremedi? sadmin 0 66 03/05/2025, 23:28
Son Mesaj: sadmin
  Analiz Ferrari neden Imola değil de Barselona'da çıkışa geçmeyi bekliyor? sadmin 0 49 02/05/2025, 8:11
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1