play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 328
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Red Bull, Kanada güncellemeleriyle farkı kapattı
14-06-2017, 22:14
sadmin
Patron
KONU:
198,888
MESAJ:
555,962
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Andretti: "Mclaren sezo...
Formula 1 Haberleri
FIA Başkanı Mohammed Be...
Formula 1 Haberleri
2025 Emilia Romagna GP'...
Motor Sporları
FIM'den Ducati ve BMW'y...
Formula 1 Haberleri
Russell, Hamilton'ın du...

Yorum: #1
Red Bull, Kanada güncellemeleriyle farkı kapattı

[Resim: 8323.ea3c9cb2]

2017'ye sıkıntılı bir başlangıç yapan Red Bull, getirdiği güncellemelerle ilerlemeyi sürdürüyor. Kanada'da yapılan değişiklikler takımı bir adım daha ileriye taşıdı.

İspanya GP'sinde getirdiği güncelleme ile durumunu iyileştiren Red Bull, sezon ortasında Ferrari ve Mercedes arasındaki savaşın arasına girmeyi yavaştan başarmaya başladı.

Sezonun ilk orta düzeyli downforce isteyen pisti olan Kanada için ekibin ciddi bir güncelleme paketi hazırladığını gördük. Avusturyalı takım, bu sayede sezonun geriye kalan 3'te 2'lik kısmında daha güçlü sonuçlar almayı hedefliyor.

[Resim: 8324.1e987e19]
Red Bull Racing RB13, ön kanat detay

İlk olarak Daniel Ricciardo'nun test ettiği güncellemede ön kanat dâhil birçok değişiklik var.

Kanat kenar plakasının ön ucuna, beyaz okla gösterilen dikey bir yarık eklenmiş. Bu sayede kanadın dış yüzeyindeki basınç dağılımı değiştirilmiş.

Taban plakasının dış kısmının (mavi ok) elden geçirilmiş olması ve eklenen bu yarık, plakanın yeni profilinde üretilen girdabın şeklini ve konumunu değiştirmek için birlikte çalışıyor.

Ana kademenin üzerinde yer alan geriye bakan borda kaplamasında (kırmızı ok) da ufak farklar göze çarpıyor.

Tüm bu değişikliklere bir bütün olarak baktığımız zaman, güncelleme ile hava akımının ön lastiğin çevresinden ve ön yüzünden akış şeklinin değiştirilmeye çalıştığını görüyoruz.

Borda kaplamasının profilindeki değişiklik, ön lastiğin oluşturduğu girdabın şeklini değiştirmenin yanı sıra geriye doğru giden yüzeylere hava akımının iletilmesini de sağlamayı amaçlıyor.

Bargeboard'lar

[Resim: 8325.6df48ad1]
Red Bull Racing RB13, yan bölüm detay

İspanya GP'sinde getirilen bargeboard güncellemelerinin optimizasyon çalışmaları Monaco'da da sürdü. Monte Carlo'da ana dikey elemanın boyu arttırılırken ikincil dikey elemanın arka ucunda şekil değişimine gidilmişti.

Takım aynı düzeni Kanada'da da kullanmayı tercih etmiş. Belli ki ekip buradaki değişimlerden memnun ve bölgedeki diğer alanlarda gelişim arıyor.

Sidepod saptırıcıları

[Resim: 8326.1e11fb24]
Red Bull Racing RB13, detay

İspanya GP'sinde elden geçirilen ve Kanada GP'si için daha derinlemesine güncellenen bir diğer bölüm eleman grubu ise sidepod'ların yanı sıra uzanan aerodinamik ek parçalar oldu.

Daha önce bir yay çizerek sidepod üzerindeki bir panelle üçgen oluşturan saptırıcılar (mavi ok), Gilles Villeneuve pisti için daha önce kullanılan daha sade düzene geri dönmüş.

Bu düzene geri dönüş ile sidepod üzerine üç girdap oluşturucu (kırmızı ok) ekleyen ekip, bu üçlünün yanına yatay bir kokpit kanatçığı (beyaz ok) eklemiş. Bu kanatçığın benzeri bir süredir McLaren MCL32'de kullanılıyor.

İki ekibin aerodinamik anlamda birbirlerine çok yakın yollar izlediği 2017 sezonunda bu durum pek de şaşırtıcı değil.

Taban

[Resim: 8327.02578098]
Red Bull Racing RB13

Tabanın kenarında artık Toro Rosso, Haas ve McLaren'ın sezon içinde kullandığı uzunlamasına yarıklar kullanılmaya başlanmış. Daha önce burada saplama tarzı büyük kesiklere yer veriliyordu.

Red Bull, bu değişiklikle aracın çok kilit bölümlerinde hava akımının davranışını kontrol altına almayı hedefliyor.

[Resim: 8328.ef3510dc]
Red Bull Racing RB13

Tabanın arka lastiklerin hemen önünde kalan kısmında ise tekerlek püskürtmesinin önüne geçmek için kullanılan yarıklarda da ufak değişiklikler görüyoruz.

Alt kısma daha fazla hava almak için yükseltilen yarıklardan en arkada olanı genişletilerek buraya gelen hava akımının lastiğin yüzeyiyle etkileşimi değiştirilmeye çalışılmış.

tr.motorsport.com


14/06/2017, 22:14

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum LANDO NORRIS'İN AÇIKLAMALARI | RUSSELL RED BULL & VERSTAPPEN MERCEDES | F1 HABERLERİ | HAFTALIK#48 sadmin 0 85 29/04/2025, 0:31
Son Mesaj: sadmin
  İnceleme 2025 F1 sezonunun en çok kaybedenleri, Ferrari ve Red Bull oldu sadmin 0 55 25/04/2025, 1:37
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Red Bull Bahreyn'de İstediğini Alamadı! | Okay Karacan & Serhan Acar | 305 km sadmin 0 62 18/04/2025, 0:03
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1