Red Bull danışmanı Helmut Marko, takımın 2025 Formula 1 aracı için geliştirdiği en son güncellemelerin Avusturya ve Silverstone hafta sonlarında uygulanacağını açıkladı.
Son haftalarda Miami, Imola ve Barselona'da kademeli olarak taban, sidepod ve ön kanat güncellemeleri getiren Red Bull, bu hafta sonu kendi evindeki Red Bull Ring'de yeni bir paketle piste çıkacak.
Helmut Marko, Kleine Zeitung gazetesine verdiği röportajda gelişmeleri şöyle aktardı: "Şimdi Avusturya için bir güncelleme getiriyoruz ve ardından Silverstone için üzerinde biraz daha çalışacağız."
"Ama bu da işe yaramazsa, o zaman şampiyona gerçekten zor hale gelir; zaten yeterince zor değilmiş gibi."
Marko ayrıca, Silverstone sonrası takımın tamamen 2026'daki yeni teknik düzenlemelere odaklanacağını ima etti.
"Rüzgar tüneli ve tüm simülasyon araçlarının nasıl kullanılacağına dair net bir dağılım var. Ama bir noktada daha fazla gelişim yapamayacağımız bir noktaya geleceğiz."
"Bunun iki nedeni var: Zaman ve yeni parçaların üretiminin zaman alması; ayrıca bütçe sınırı."
"Sanırım en geç Silverstone veya Spa'dan sonra tamamen yeni araca odaklanacağız."
Marko ayrıca Red Bull Ring'in Max Verstappen için uygun bir pist olduğunu hatırlattı: "Max burada beş kez kazandı, pist ona çok uygun."
"Cidde, Suzuka gibi pistlerde – Imola ve Montreal de fena değildi – işler yolunda gidiyor."
"Ama dediğim gibi, çalışma penceresi çok küçük."
tr.motorsport.com