play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 67
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rakiplerine Göre Red Bull’un 2026 F1 Kurallarında Sahip Olduğu Avantaj Ne?
26-02-2026, 21:54
sadmin
Patron
KONU:
208,861
MESAJ:
566,725
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Wolff, Mercedes’in Vers...
MotoGP
Marc Marquez, sakatlığı...
MotoGP
Jorge Martin: “2026 Mot...
Formula 1 Haberleri
George Russell, sevgili...
MotoGP
Francesco Bagnaia: "Geç...

Yorum: #1
Rakiplerine Göre Red Bull’un 2026 F1 Kurallarında Sahip Olduğu Avantaj Ne?

[Resim: 66073.e0682239.f1tr.com]

Mercedes pilotu George Russell, 2026 Formula 1 sezonuna girerken Red Bull’un hâlâ rakiplerine karşı önemli bir avantaja sahip olduğuna inanıyor.

2026 sezonunda yürürlüğe girecek yeni aerodinamik ve güç ünitesi kuralları, enerji geri kazanımı ve batarya yönetimine çok daha fazla önem veriyor. Bu değişiklikler, Grand Prix’lerde taktiksel açıdan belirleyici bir rol oynayacak.

Red Bull, tarihinde ilk kez kendi Formula 1 güç ünitesini geliştirirken, rakip takımlar hem performans hem de dayanıklılık açısından bu yeni motoru oldukça etkileyici buldu.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, sezon öncesi testlerinde Red Bull’u “referans noktası” olarak nitelendirdi ve elindeki verilere göre yeni Red Bull güç ünitesinin düzlüklerde tur başına bir saniyeden fazla hızlı olabileceğini öne sürdü.

Russell da takım patronunun Red Bull’un ilk Formula 1 motoruna ilişkin değerlendirmesine katılarak, dağıtım (deployment) açısından “ızgaradaki en iyi motor” olduğunu savundu.

Russell, Bahreyn’deki sezon öncesi testlerinin son gününde yaptığı açıklamada, “Red Bull’un güç ünitesi dağıtımı hâlâ ızgaradaki en iyi seviyede görünüyor. Bu da onların başarısı ve sanırım herkes için biraz sürpriz oldu,” dedi.

“Melbourne’de (Mart ayındaki sezon açılışı) neler olacağını göreceğiz. Mercedes motorlu takımlar, Bahreyn’deki ilk günden bu yana büyük gelişim kaydetti, aradaki fark ciddi şekilde kapandı.”

“Ancak şu anda Bahreyn testlerinin altıncı günündeyiz, Melbourne’de ise sadece üç saatlik serbest antrenman var – asıl endişe noktası da bu.”

Red Bull’dan ‘referans’ iddiasına yanıt

Öte yandan Red Bull, Mercedes’in kendilerine yüklediği favori etiketini hızla reddetti ve Alman ekibinin gerçek performansını sezon başladığında göstereceğinden şüphelendiğini belirtti.

Red Bull’un teknik direktörü Pierre Wache, takımın rekabet sıralamasındaki yeriyle ilgili soruya, “Bunu söylemek zor. Kesinlikle referans noktası biz değiliz,” yanıtını verdi.

“Analizlerimize göre Ferrari, Mercedes ve McLaren açıkça önümüzde görünüyor. Şu anda kendimizi onların gerisinde konumlandırıyoruz. Diğer takımlar hakkında konuşmak zor, çünkü herkesin pistte geçirdiği süre, kullandığı yakıt miktarı ve güç seviyesi farklı. Bu yüzden analizimiz yanlış olabilir.”

“Biz bu konulara çok fazla zaman ayırmıyoruz, kendi işimizi nasıl geliştirebileceğimize odaklanıyoruz. Kendi çalışmamdan memnun muyum? Asla tam anlamıyla memnun olmam.”

“Bu kurallarla ilgili hâlâ geliştirmemiz gereken noktalar var. Özellikle düşük yağ seviyesi, düşük yere basma kuvveti ve düşük hızda çekişi yönetmek büyük bir zorluk. Bu da anahtar konulardan biri.”

Dört kez dünya şampiyonu Max Verstappen ise Mercedes’i “aşırı düşük performans sergilemekle” suçladı.

Takımların sezon öncesi testlerde uyguladığı bu gizlilik ve stratejik yaklaşım, gerçek güç dengesine dair belirsizliği artırırken, 8 Mart’ta Avustralya Grand Prix’si ile birlikte kartların açılması bekleniyor.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Jeremy Clarkson’dan F1’in 2026 Kurallarıyla İlgili Endişe: “Hayatta Kalmak İçin Arızalanmamak Yetecek” sadmin 0 50 36 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Sebastian Vettel, 2026 F1 Şampiyonluğu İçin George Russell’ı Destekliyor sadmin 0 56 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ferrari, 2026 F1 motor tercihiyle rakiplerine stratejik üstünlük sağladı sadmin 0 75 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Gizli üye, 20 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Sncopt'dan alır.
Formula1Formula1