play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 1 | Görüntüleme: 562
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raikkonen, Ağustos ayında NASCAR ile pistlere geri dönüyor!
26-05-2022, 18:04
sadmin
Patron
KONU:
198,535
MESAJ:
555,578
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ecclestone'dan Cadillac...
Formula 1 Haberleri
Hülkenberg, Verstappen'...
Formula 1 Haberleri
Shaila-Ann Rao, Ben Sul...
Formula 1 Haberleri
Wheatley: "Senna ve Sch...
Formula 1 Haberleri
Verstappen, Miami'deki ...

Yorum: #1
Raikkonen, Ağustos ayında NASCAR ile pistlere geri dönüyor!

[Resim: 36239.4caeb3b0.f1tr.com]

Kimi Raikkonen, Ağustos ayında Watkins Glen'de düzenlenecek NASCAR Cup Series yarışına katılacak ve Formula 1'den emekli olmasının ardından ilk kez piste çıkacak.

Raikkonen, 21 Ağustos'ta Watkins Glen'deki yarış için Trackhouse Racing'e katılacak ve takım arkadaşları Daniel Suarez ve Ross Chastain ile Chevrolet Camaro ZL1 kullanacak.

Bu, 2021 Abu Dhabi GP'sinde 21 yıllık Formula 1 kariyerine nokta koyan Raikkonen'in kısa bir aranın ardından herhangi bir seride piste çıkacağı ilk yarış olacak

2007 F1 dünya şampiyonunun kısa bir NASCAR geçmişi var. Raikkonen, bir Nationwide Series - şimdi Xfinity Series olarak biliniyor - yarışına ve 2011'de -o dönem Formula 1'e iki seneliğine ara vermişti- Kyle Busch Motorsports ile bir Truck Series yarışına katılmıştı.

Fin pilot, başlangıçta yeniden piste çıkmaya "çok ciddi bir şekilde" bakmadığını, sadece Watkins Glen'de piste çıkabilmek için görüşmeleri hızlandırdığını açıkladı.

Raikkonen, "Bunun nasıl işleyeceği, hangi yarışta yer alacağım ve diğer birçok şey hakkında epey görüşme yaptık."

"Görüşmelere birçok şeyi dahil ettik ve hepsi benim için makul görünüyordu. Tek bir yarışta yer alacağım, dolayısıyla ailem için de makul. ABD'de birkaç yarışa çıktığım dönem bundan oldukça zevk almıştım."

"Umarım iyi ve eğlenceli bir yarış olur. Açıkçası bu hiç piste çıkmadığım yeni bir araç. Fakat üstesinden gelebileceğimize eminim." dedi.

Raikkonen'in Trackhouse Racing ile anlaşması, takımın 91 numaralı aracını dünya çapında sürücülere adayarak NASCAR'ın kapsama alanını genişletmek isteyen Project91 girişiminin bir parçası. Trackhouse, Chastain ve Suarez'in yanı sıra Watkins Glen'deki yarış için üç farklı ülkeden üç sürücüye sahip olacak.

Trackhouse'un sahibi Justin Marks, "Uzun süredir Kimi'nin büyük bir hayranıyım ve onun kariyerini Sauber ile Formula 1'e başladığından beri takip ediyorum."

"Bir Formula 1 hayranı olarak kariyerimin en güzel anlarından biri 2011'deki yarışında Kimi'ye karşı yarışabilmekti."

"NASCAR'a ilgi duyduğunu ve bunu daha önce yaptığını biliyordum ve ona bu projenin neyle ilgili olduğunu açıklarsam, onun projenin bir parçası olmakla ilgileneceğini düşündüm." dedi.

[Resim: 36240.83aabb01.f1tr.com]

Raikkonen'in planı, Chevrolet aracıyla bir test yapmak ve takımın simülatörünü test etmek için yarıştan kısa bir süre önce ABD'ye gitmek.

Fin pilota göre Marks, anlaşma hakkında konuşmak için İsviçre'deki evinde Raikkonen'i ziyaret etti ve "her şeyi oldukça iyi pazarladı".

Raikkonen, bu yılın başlarında piste geri dönmek için fırsatlar olmasına rağmen, Watkins Glen'deki yarışa hazırlanmak için yeterli zamana sahip olmak istediğini söyledi.

Raikkonen, "Açıkçası bu yıl daha fazlasını yapmak için seçenekler vardı, ancak bence her şey biraz hızlı gelişti, her yönden elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."

"Bence bu yarışa kadar beklemek daha iyi, böylece her şeye hazırlanabiliriz. En azından işi tamamen doğru yaptık ve sonucun ne olduğunu kimse bilmiyor. En azından kendimize elimizden gelenin en iyisini yapmak için bir şans vereceğiz."

"Sonrasında ne olacak? Bilmiyorum, kimse bilmiyor. İyi bir yarış çıkarıp bundan keyif almaya çalışacağız ve geleceğin neler getireceğini göreceğiz. Başka planım yok."

“Şu anda planım bu ve bunu gerçekleştireceğiz." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
26/05/2022, 18:04
bursa16bursa
Üye
KONU:
0
MESAJ:
55
F1 PUANI:
5
ÜYELİK:
16-04-2017
*
Pilot
Takım
K.Raikkonen
K.Raikkonen
Ferrari
Ferrari

Yorum: #2
k  RE: Raikkonen, Ağustos ayında NASCAR ile pistlere geri dönüyor!

Buz adam  113-in-love



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
bursa16bursa, Aramıza 16-04-2017 Tarihinde Katılmıştır.

[Resim: mybbsig.php]
26/05/2022, 20:25
Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Kyle Larson, Bristol’da durdurulamadı: NASCAR kariyerinde 31. zaferini aldı sadmin 0 166 15/04/2025, 0:56
Son Mesaj: sadmin
  2025 NASCAR Daytona 500: Williams Byron kazandı sadmin 0 464 17/02/2025, 14:14
Son Mesaj: sadmin
  Joey Logano, Phoenix'de üçüncü NASCAR Cup şampiyonluğuna ulaştı! sadmin 0 561 11/11/2024, 12:48
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1