play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 929
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSA ile GM'den stratejik ortaklık
08-03-2012, 00:12
sadmin
Patron
KONU:
205,669
MESAJ:
563,446
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Anketler
Formula 1 2026 sezonu F...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Norris Şampiyon, McLare...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
ŞAMPİYON LANDO NORRİS! ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyon Lando Norris! ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari 2026’ya önde gi...

Yorum: #1
PSA ile GM'den stratejik ortaklık

[Resim: psa_gm_ortaklik_mart12.jpg]

Ajansotomobil'in geçtiğimiz haftalarda duyurduğu GM ile 'PSA Peugeot Citroen' arasındaki ittifak haberi ile ilgili resmi açıklama yapıldı. İki şirketin güç birliğinden ve know-how’undan yararlanan bu ittifak, iki ortağın kârlılığına katkıda bulunacak ve Avrupa’daki rekabet güçlerini önemli ölçüde iyileştirecek.

Bu ittifakın iki temel dayanağı, teknoloji paylaşımı, ürün geliştirme, ortak platform, parça ve modül paylaşımları ile global bir satın alma ortaklığı yaratmak. Yıllık satın alma hacmi toplam 125 Milyar dolar olacak anlaşma çerçevesinde her iki şirket de pazardaki satışlarını bağımsız olarak ve rekabet koşulları ile devam ettirecekler. Bunlara ilaveten, ittifak iki şirkete de daha fazla alanda işbirliği yaratma imkanı verecek.

Bu İttifak çerçevesinde, PSA Peugeot Citroën’in, bir bankalar birliği tarafından verilen teminata konu olan ve Peugeot aile grubunun bir iştirakini de içeren yaklaşık 1 Milyar Euro'luk rüçhan haklı bir sermaye arttırımı yapması öngörülüyor. Bankalar birliği böylece ittifakın başarısına olan güvenini gösteriyor. PSA Peugeot Citroen Grubu’nun yönetim tarzına ilişkin özel hüküm içermeyen bu anlaşma çerçevesinde, General Motors sermayeye %7 oranında iştirak edecek ve böylece Peugeot aile grubunun arkasından PSA Peugeot Citroen’in ikinci büyük hissedarı olacak.

General Motors Başkanı Dan Akerson “Bu ortaklık şirketlerimiz için müthiş bir fırsat oluşturuyor” dedi ve ekledi: “Her iki şirketin kendi programlarını tamamlayan birleşmenin yarattığı sinerji ile General Motors, uzun vadede ve kalıcı olarak Avrupa’daki karlılığını arttıracak”.

PSA Peugeot Citroën İcra Kurulu Başkanı Philippe Varin: “Bu İttifakın kurulması potansiyel sinerji açısından zengin ortaklık oluşumu sayesinde gruplarımız için heyecan veren bir an. Tarihsel hissedarımızın desteğinden ve PSA Peugeot Citroen sermayesine yeni prestijli bir hissedarın girişinden güç alan şirket bu ittifaktan en kısa sürede tam fayda sağlamak için tamamen seferber oldu” şeklinde beyanda bulundu.

İttifakın ortaklara sağlayacağı faydalar
Anlaşmanın hükümlerine göre, volüm etkisinden yararlanmak, yeni teknolojilerin geliştirilmesine ve CO2 emisyonlarına bağlı maliyetleri azaltmak ve performansı artırmak üzere, PSA Peugeot Citroen ve General Motors dünya bazında bazı platformları, modülleri ve aksamları paylaşacaklar. Platform paylaşımları iki grubun sadece dünya ölçeğinde uygulamalar geliştirmesini değil, aynı zamanda en düşük maliyetle geniş çaplı Avrupa programlarını uygulamaya koymalarını sağlayacak.

İlk aşamada, PSA Peugeot Citroen ve General Motors küçük ve orta boy otomobiller, MPV ve SUV modeller üzerinde yoğunlaşacaklar. Daha sonra, iki ortak aynı zamanda düşük CO2 emisyonlu araçlarla ilgili yeni bir platformu ortaklaşa geliştirmeyi öngörüyorlar. Ortak bir platform üzerinde yükselecek olan ilk modeller 2016 yılından itibaren ticarileştirilecek.

Anlaşma PSA Peugeot Citroen ve General Motors’un, tedarikçilerden hammadde, parça ve hizmet alımları için dünya ölçeğinde bir tek ve ortak satın alma yapısı şeklinde faaliyet göstermelerini sağlayacak ve böylece uzmanlıklarının, volümlerin, platformların ve standart parçaların ortak kullanım olanağından yararlanacaklar. General Motors’un süreçlerinin ve organizasyonel yapısının sağlamlığı, PSA Peugeot Citroen’in uzmanlığı ile birleşerek, iki şirketin satın alma operasyonlarının değerini ve etkinliğini anlamlı şekilde güçlendirecekler.

Ayrıca, İttifak lojistik ve nakliye gibi ilave işbirliği alanları tasarlıyor. Bu amaçla, General Motors PSA Peugeot Citroen’in bağlı ortaklığı Gefco ile Avrupa ve Rusya’da lojistiğinin sağlanması amacıyla stratejik ve ticari işbirliği yapmayı tasarlıyor.

Önümüzdeki beş yıl içinde İttifak’tan beklenen sinerjilerin toplam tutarı yılda yaklaşık 2 Milyar Dolar olacak. Bu sinerjilerin ilk iki yılda sınırlı olmakla birlikte, geniş ölçüde model yenileme programlarına tekabül etmesi planlanıyor. Sinerjilerin iki şirket arasında eşit şekilde dağılması öngörülüyor.

İttifak eşit şekilde iki şirketin yöneticilerinden oluşan ortak bir yönetim komitesi tarafından yönetilecek.İttifak uygulama anlaşmaları personel temsilcisi kurumların bilgilendirilmesi ve kendilerine danışıldıktan sonra akdedilecek. İttifakın hayata geçirilmesi rekabet kurumlarının onayına tabi olacak. Sermaye artırımıysa broşürde yer alan finansal piyasa denetim kurumlarının onayının alınmasını gerektirecek.


08/03/2012, 0:12

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Honda, Nissan, Mitsubishi ortaklık planları suya düştü sadmin 0 1,151 13/02/2025, 23:45
Son Mesaj: sadmin
  Otomotiv devlerinden tarihi ortaklık sadmin 0 513 01/02/2017, 18:50
Son Mesaj: sadmin
  Mitsubishi ile ortaklık kuran Nissan hibrite yöneldi sadmin 0 459 31/12/2016, 3:57
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1