play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 76
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piastri: "Şampiyona lideri olmak bir şey ifade etmiyor, yine kazanmaya çalışacağım"
03-05-2025, 00:38
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,513
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Piastri: "Şampiyona lideri olmak bir şey ifade etmiyor, yine kazanmaya çalışacağım"

[Resim: 51348.9ca91346.f1tr.com]

McLaren pilotu Oscar Piastri, bu sezon hem kendi performansında hem de takımın genel formunda ciddi bir gelişme yaşandığını söyledi.

Oscar Piastri, Suudi Arabistan GP'de elde ettiği zaferin ardından sürücüler şampiyonasında liderliği eline geçirmeyi başardı.

Piastri, araca olan uyumunun ve yarışlardaki istikrarının şampiyona liderliğini getirdiğini belirtti.

Avustralyalı pilot şöyle dedi: “Bence bu yılki araç, geçen yılın aracının evrim geçirmiş hali."

"Bazı şeyler değişti ama hâlâ birçok konuda geçen yılki gibi davranıyor. Geçen yıldan bu yana özel olarak üzerinde çalıştığım tek bir alan olmadı."

"Saniyenin yüzde biri kadar fark yaratabilecek detayların peşindeyim. Şu an bu küçük farklar bile yarışlarda sonucu belirliyor.”

"Şampiyona liderliğine yükselsem de yaklaşımım kesinlikle aynı - bu hafta sonu kazanmaya çalışacağım. Bu açıdan hiçbir şey değişmedi, umarım bu pistte rekabetçi oluruz. Bu yıl aracımız sürekli olarak hızlı, ancak Miami'deki sıcak havanın farklı takımları nasıl etkileyeceğini göreceğiz."

"Sanırım bu hafta sonu ana rakibimizin kim olacağını bilmiyoruz. Göreceğiz ama bence avantajlı bir konumda olacağız. Her yarış hafta sonuna kazanabileceğini bilerek girmek çok keyifli. Bu konumda olmak müthiş bir his.”

Ancak Avustralyalı genç pilot, şampiyonluk için konuşmak için henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi: “Şampiyona liderliği elbette güzel ama beni en çok gururlandıran şey, bunun arkasındaki emek. Melbourne'de puan anlamında kötüydü fakat çok iyi bir iş çıkarmıştık. Geriye düştüğüm bu sezon başında durumu toparlamış olmam beni daha çok mutlu ediyor.”

[Resim: 51349.44384144.f1tr.com]

Lando Norris ile olan karakter farklarını da değerlendiren Piastri, herkesin yarış sonrası duygularını farklı şekillerde yaşadığını söyledi: “Ben kendimi en doğal şekilde ifade etmeye çalışıyorum. Lando'nun tepkileriyle benimkiler farklı olabilir ama bence bunda yanlış bir şey yok. Herkes kendi tarzıyla başa çıkmalı.”

Aracın bu yıl Norris’e daha az uyumlu geldiği yönündeki yorumlara ise Piastri şu şekilde cevap verdi: “Araç genel olarak geçen yılkine çok benziyor. Bazı küçük değişiklikler var ama büyük bir fark yok. Takım her zaman en hızlı aracı yapmaya çalışır. Biz de o aracı nasıl kullanacağımızı öğrenmekle yükümlüyüz. Bence bu sezon başındaki iyi formum, sıkı çalışmanın sonucu.”

Suudi Arabistan’daki tartışmalı ilk virajla ilgili olarak da konuşan Piastri, kuralların kendisini haklı çıkardığını savundu: “Yarışın liderliği için mücadele edilen bir anda yaşandığı için bu kadar çok konuşuldu. Bence hakemlerin kararı doğruydu. O an içgüdülerimle hareket ettim, çocukluğumdan beri agresif yarışırım ve karşımdakinden de aynısını beklerim.”

“Bence yaşananlar çok da bir şey ifade etmiyor. Araçlar yer değiştirseydi aynı görüntüyü izlerdik. Max her zaman sınırları zorlar, zaten hepimiz bunu yapıyoruz. O an sadece elimden gelenin en iyisini yaptım ve yarışı kazanabilecek pozisyona kendimi soktum, bu da beni mutlu eden nokta oldu.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
03/05/2025, 0:38

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Piastri öfkeli: "Görünüşe göre artık güvenlik aracı ardında fren yapamıyorsunuz!" sadmin 0 16 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Piastri: "Attığım son tur pahalıya mâl oldu" sadmin 0 24 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Brown: "Norris ve Piastri hem şampiyonluk için savaşabilir hem de dost kalabilir" sadmin 0 19 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1