Oscar Piastri, çaylak sezonu boyunca pek çok iniş çıkış yaşadığını ve bunun da sezonu tahmin etmediği bir yolculuğuna dönüştürdüğünü düşünüyor.
Sezon öncesinde, F3 ve F2 de dahil olmak üzere art arda şampiyonluklar kazanmasına rağmen Piastri'den beklentiler düşüktü.
McLaren Piastri'yi Alpine'den kopardıktan sonra bile durum değişmedi. Çünkü McLaren sezon başlamadan önce MCL60'ın geliştirilmesinde geride kaldığını kabul etmişti.
Yılın dokuzuncu yarışı olan Avusturya'ya gelindiğinde McLaren nihayet kendisini gridin ön sıralarına taşıyacak bir geliştirme paketini otomobile ekledi.
Piastri güncelleme yapılmış otomobille ilk deneyimini yaşamak için Silverstone'da gerçekleşecek bir sonraki yarışa kadar beklemek zorunda kaldı. McLaren Britanya GP'de 2. ve 4. sırada finish gördü.
O andan itibaren Piastri, potansiyelini göstererek etkileyici sürüşler gerçekleştirdi. Katar'daki sprint yarışını kazanarak McLaren'e yılın tek zaferini kazandırmadan önce Japonya'da ilk podyumunu elde etmişti.
Piastri'den, peş peşe gösterdiği etkileyici sürüşlerin ardından ne yazık ki Austin, Mexico City, São Paulo ve Las Vegas'ta dört yarışlık bir kaza serisi geldi. Abu Dabi'de sıralama turlarının üçüncü bölümüne kalarak ve yarışı da altıncı sırada noktalayarak, Piastri son yarışlara göre daha iyi bir sonuç elde etti.
22 yaşındaki pilot, "Kesinlikle beklediğimden daha büyük bir rollercoaster oldu."
"İnişler ve çıkışlar olacağını biliyordum, belki başlangıçtaki kadar inişli çıkışlı ya da sondaki kadar çıkışlı değildi ama gerçekten çok şey öğrendim."
"Şampiyonluk mücadelesi dışında yaşayabileceğiniz her durumu yaşadığımı hissediyorum. Bu yüzden öğrenme açısından iyi bir yıl oldu."
"Takım olarak tekrar en önde nasıl yarışacağımızı öğreniyoruz, bu da heyecan verici. Bu 10 yıldır içinde bulunduğumuz bir pozisyon değil, bu yüzden bu konuşmaları yapmak ve bu senaryoları gözden geçirmek güzel."
"Kariyerimin bu kadar erken bir döneminde ön sıralarda mücadele etmek benim için gerçekten bir ayrıcalık."
"Tüm F1 kariyeri boyunca benim 22 yarışta sahip olduğum fırsatlara sahip olmayan pilotlar var. Bu yüzden bunun için çok minnettarım ve umarım bunu daha sık yapabileceğimiz daha uzun yıllar bekliyorum." dedi.
McLaren ve Piastri'nin sezonun ikinci yarısında başardıkları ışığında, 2024'e girerken hem takım hem de kendi üzerindeki beklenti seviyesi ve baskı artacak.
Piastri bunun farkında ve tüm sezon boyunca öğrendikleriyle ve her pist hakkındaki bilgisiyle bunun üstesinden gelebileceğinden emin.
Piastri, "Takım olarak yılın ikinci yarısında çok daha fazla başarının tadına vardık."
"Şimdi, bu tür yarışlar olduğunda [Abu Dabi'yi kastediyor], bunlar bizim tatil hafta sonlarımız gibi geliyor, ki bu da heyecan verici bir durum."
"Gelecek yıl daha fazlası için mücadele etmeyi ya da en azından bu yıl geçirdiğimiz iyi hafta sonlarını her hafta sonu gerçekleştirmeyi umuyoruz ama eminim Mercedes ve Ferrari de bizimle aynı fikirde."
"Bu yüzden kesinlikle elimizden gelenin en iyisini yapacağız, kesinlikle bu yıl yaptığımızdan çok daha iyi bir başlangıç yapmaya çalışacağız!"
"Kendi adıma çok daha fazla tecrübeye sahip olduğumu hissediyorum. Umarım bunu kendimizi hangi pozisyonda bulursak bulalım kullanabilirim." dedi.
tr.motorsport.com