play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 59
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedro Acosta, 2027 MotoGP Sezonunda Ducati ile Anılmaktan Neden Memnun Olduğunu Açıkladı
10-02-2026, 00:01
sadmin
Patron
KONU:
208,013
MESAJ:
565,860
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Gelmiş Geçmiş En Kö...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 MotoGP: TOPRAK RAZ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
TOPRAK'IN TEST SONRASI ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 GRİDİNDEN KİMLER M...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
SEPANG Testleri Tamamla...

Yorum: #1
Pedro Acosta, 2027 MotoGP Sezonunda Ducati ile Anılmaktan Neden Memnun Olduğunu Açıkladı

[Resim: 64862.267c6b45.f1tr.com]

MotoGP pilotlar pazarında son haftalarda yaşanan hareketlilik sonrası, Pedro Acosta’nın 2027 sezonunda Ducati fabrika takımıyla anlaşacağı iddiaları gündeme damga vurdu.

Padokta büyük yankı uyandıran bu gelişme, önümüzdeki sezon için Fabio Quartararo’nun Honda’ya, Jorge Martin’in ise Yamaha’ya transfer olmasının ardından ortaya çıktı. KTM pilotu Acosta’nın da 2027 için takım değiştireceği öne sürülüyor.

Acosta, KTM’ye olan memnuniyetsizliğini dile getirerek, Avusturyalı ekibin kendisine galibiyet için yeterli bir motosiklet sunamadığını ifade etmişti. MotoGP’de yeteneğini kanıtlamış olmasına rağmen, hâlâ premier sınıfta ilk zaferini arıyor.

Bu nedenle, 21 yaşındaki İspanyol pilotun 2027 sezonunda Ducati’ye katılması bekleniyor. İddialara göre Acosta, Ducati ile 2027 sezonu için sözleşme imzaladı ve takım arkadaşı olarak Marc Marquez ile birlikte yarışacak.

Padokta Acosta’nın Ducati’ye transferiyle ilgili söylentiler, Malezya’daki sezon öncesi testlerinde gündemin ana konusu oldu. Acosta, şu ana kadar kimseyle görüşmediğini belirtse de, birçok kişi genç pilotun Borgo Panigale merkezli takıma gideceğine inanıyor.

Acosta, 2025 yılında KTM ile olan sözleşmesini feshederek VR46 uydu takımına geçmek istemişti. Ancak Dorna bu anlaşmaya izin vermemişti. Şimdi ise Avusturya’dan ayrılarak doğrudan Ducati’ye transfer olacağı konuşuluyor.

Ducati yöneticilerinin, MotoGP pilotlar pazarında yaşanan hızlı gelişmeler nedeniyle Acosta’yı kadroya katmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Acosta’nın, 2027 sezonunda Yamaha’ya transfer olabileceği konuşulan Francesco Bagnaia’nın yerini alması bekleniyor.

KTM’den ayrılık söylentileri, takım içinde sürücüyle yönetim arasında gerilim yaratabileceği yorumlarına yol açtı. Carlos Checa, MotoGP’de bir transfer dönemi uygulamasının gerekliliğine dikkat çekti. Ancak Acosta, geleceğiyle ilgili spekülasyonlardan memnun olduğunu ifade etti.

Acosta, MOW’a verdiği demeçte, “Ne olacağını göreceğiz, zamanımız var. Önce iyi sonuçlar almaya çalışalım, sonra konuşmaya başlarız. Sonuçta insanlar sizin hakkınızda konuşuyorsa bu güzel bir şey. İyi yarışlar çıkaralım ki tüm dünya konuşsun,” ifadelerini kullandı.

Acosta ve Marquez’li Ducati: Güçlü Bir İkili mi?

Marc Marquez ile takım arkadaşı olacak Acosta, Ducati’ye oldukça güçlü bir pilot kadrosu sunacak. Tecrübeyle genç yeteneğin bir araya gelmesi, hem yarış hem de şampiyonluk için iddialı bir tablo ortaya koyuyor.

Ancak Acosta’nın MotoGP’nin geleceği olarak görülmesi, Marquez’in önüne geçme isteğini de beraberinde getiriyor. Bu durum, iki pilotun uyumlu bir ekip olup olamayacağı sorusunu gündeme taşıdı.

Jorge Lorenzo, Ducati’nin Marquez ve Acosta ile “rüya takım” kuramayabileceği uyarısında bulundu. İki güçlü karakterin aynı garajda şampiyonluk mücadelesi vermesi halinde, aralarında gerilim yaşanabileceği öngörülüyor. Ancak, KTM’li yıldızın Ducati’ye transferi kesinleşirse, bu birlikteliğin MotoGP’de heyecan ve rekabeti artıracağı kesin.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Marc Marquez: 2026 MotoGP Şampiyonluğu İçin İki Sürücü Beni Zorlayabilir sadmin 0 52 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Jorge Martin, Son Sağlık Kontrolünün Ardından MotoGP’ye Dönmeye Hazırlanıyor sadmin 0 47 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Bulega, MotoGP’ye Ducati ile geçmek istese de diğer takımlara açık sadmin 0 44 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 24 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1