Oliver Bearman: “Ferrari koltuğu için hazırım”
Ferrari’nin genç pilotu Oliver Bearman, İtalyan ekiple tam zamanlı yarışmak için kendisini “hazır” hissettiğini açıkladı.
Dört yıldır Ferrari Sürücü Akademisi’nin bir parçası olan İngiliz pilot, 2024 Suudi Arabistan Grand Prix’sinde rahatsızlanan Carlos Sainz’ın yerine Ferrari koltuğuna oturarak Formula 1’deki ilk yarışına çıkmıştı. Bearman, bu yarışta gösterdiği etkileyici performansla yedinci sırada finiş görmüş ve ardından geçen sezon Haas takımıyla tam zamanlı bir koltuk elde etmişti.
Henüz 20 yaşında olan Bearman, çaylak sezonunda da güçlü bir potansiyel sergilemeye devam etti. Özellikle sezonun son bölümünde üst üste beş yarışta puan alarak takım tarihinin en uzun puan serisini elde etti.
Ferrari koltuğu için sıradaki isim olarak gösterilen Bearman, bu geçişe hazır olduğunu vurguladı. Genç pilot, RacingNews365 ve diğer medya mensuplarına yaptığı açıklamada, “Şu anda Formula 1’deyim ve kendime güvenmek zorundayım. Hazır olduğuma inanıyorum ama bunu kanıtlamaya devam etmem gerek,” ifadelerini kullandı.
Bearman, geçen sezonki güçlü performansının yalnızca puan aldığı yarışlarla sınırlı olmadığını da belirtti:
“Herkes bir anda her şeyin değiştiğini düşünüyor ama aslında sezon ortasında üst üste dört-beş kez 11. sırada bitirdiğim bir dönem de oldu. Bu da bir istikrardı ancak puan için yeterli değildi. Araç performansımızda biraz artış yaşanınca, o 11. sıralar 10, 9 ve 8. sıraya dönüştü. Elbette bu sonuçlar herkes tarafından daha olumlu karşılandı. Özellikle yaz arasından sonra kendimi ciddi anlamda geliştirdim. Çok iyi bir ritim ve ivme yakaladım. Tabii ki, kendimi hazır hissediyorum,” dedi.
trf1.net