Lando Norris, esnek kanat kurallarının McLaren’a değil, diğer takımlara yönelik olduğunu savundu.
FIA, Avustralya GP’de arka kanatların esnekliğini daha sıkı kontrol edeceğini duyurdu ve McLaren bu denetimlerin odağındaki takımlardan biri oldu.
Ancak Norris, bu değişikliğin kendilerini etkilemeyeceğini ve arka kanatta herhangi bir değişiklik yapmalarına gerek olmadığını söyledi.
FIA’nın düzenlediği basın toplantısında Norris’e, yeni teknik kuralların aracın dengesi ve hızı üzerindeki etkisi soruldu.
McLaren pilotu, kendinden emin bir şekilde "Hayır! Bu bizim için hiçbir sorun teşkil etmiyor."
"Bizim kanadımız zaten kurallara uygun. Hatta dürüst olmak gerekirse, sınırları zorlamıyoruz bile. Belki biraz daha fazla zorlamamız gerekebilir."
Norris, yeni kuralın Avustralya’da uygulanmış olsaydı bile McLaren’ın hiçbir problem yaşamayacağını vurguladı.
"Bu kural bizim için değil, diğer takımlar için getirildi. Bu yüzden de biraz daha baskı yapmalıyız."
McLaren’ın 2025 sezonuna güçlü bir başlangıç yaptığını belirten Norris, MCL39’un geçen yılki araca göre çok daha iyi olduğunu söyledi.
Ancak aracın bazı yönlerinin kendi sürüş stiline tam olarak uymadığını da ekledi.
"Aracın bazı karakteristikleri hoşuma gitmiyor ve agresif sürüş stilime tam olarak uygun değil. Fakat sonuçta ben bu aracı en iyi şekilde kullanmak zorundayım."
tr.motorsport.com