play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 50
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norris: "Bu sezon favoriyiz, yenilmesi gereken takım biziz"
18-03-2025, 00:48
sadmin
Patron
KONU:
198,710
MESAJ:
555,771
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Eski Alpine Patronu Sza...
Formula 1 Haberleri
Cadillac için gündeme g...
Formula 1 Haberleri
Brundle: “Verstappen, P...
MotoGP
Márquez, Le Mans’ta dör...
Formula 1 Haberleri
Horner’dan Zak Brown’ın...

Yorum: #1
Norris: "Bu sezon favoriyiz, yenilmesi gereken takım biziz"

[Resim: 58416.784ec0c7.f1tr.com]

Avustralya’da Formula 1 sezonunun açılış yarışını kazanan Lando Norris, McLaren’ın 2025 sezonunun favorisi olduğunu belirtti ve takım arkadaşı Oscar Piastri’ye övgülerde bulundu.

McLaren, sıralama turlarında ilk çizgiyi kapatarak Avustralya Grand Prix'sine güçlü bir başlangıç yaptı. Lando Norris, pole pozisyonundan başladığı yarışı kazanarak kariyerinin beşinci grand prix zaferini elde etti ve şampiyonluk yolculuğuna Melbourne’de 25 puanla başladı.

McLaren, geçen sezonu 1998’den beri ilk kez takımlar şampiyonu olarak tamamlamıştı. Sezon öncesi testlerde de etkileyici bir hız sergilemelerine rağmen Norris, beklentileri düşük tutmaya çalışmıştı.

Ancak Albert Park’ta Verstappen’in son turlardaki baskısına karşı koyarak damalı bayrağı ilk sırada geçen Norris, şampiyonluk favorisi rolünü bu sefer daha rahat bir şekilde kabullendi.

Norris, "Biz favoriyiz, yenilmesi gereken takım biziz."

"Sezona böyle başlamak harika ancak böylesine stresli bir yarışta kazanmak daha da büyük bir şey. Bir hata yapmak, her şeyi bir anda mahvetmek çok kolaydı, her an her şey ters gidebilirdi."

"Bu yılki araç üzerinde hâlâ yapmamız gereken çok iş var. Eğer bu noktada rahatlamaya başlarsanız, başarısız olmuşsunuz demektir. Çünkü Formula 1’de her şeyin yolunda gittiğini düşündüğünüz anda geride kalırsınız."

"Bence biz favoriyiz çünkü takım inanılmaz bir iş çıkardı. Eğer sezon Bahreyn’de başlamış olsaydı, yarışı kazanabileceğimizi sanmıyorum." dedi.

[Resim: 58417.99d5073d.f1tr.com]

Yarış, bir kuru bir ıslak zemin koşullarında geçen bir mücadeleye sahne olduğu için takımlar arasındaki yarış temposu hakkında net bir tablo çıkmadı. Ancak kuru zeminde koşulan kısa sürede Norris ve takım arkadaşı Oscar Piastri, rakiplerine büyük fark atarak öne çıktı.

Her iki McLaren pilotu da son bölümde yağan yağmurdan etkilenerek sert lastiklerle kayma yaşadı. Norris toparlanmayı başarırken, Piastri zaman kaybederek gerilere düştü ve yarışı dokuzuncu sırada tamamladı.

Evinde yarışan Piastri için talihsiz bir sondu ancak McLaren bu sezon için henüz herhangi bir "Papaya Kuralları" belirlememiş durumda, yani iki pilotun serbestçe birbirleriyle mücadele etmesine izin veriliyor.

Norris, McLaren’da Piastri ile birbirlerini zorlamalarının sezon boyunca ikisi için de faydalı olacağını düşünüyor.

Öte yandan Norris’in yanında podyuma Max Verstappen ve George Russell çıkarken, her iki isim de çaylak takım arkadaşlarına sahipti.

[Resim: 58418.316574d8.f1tr.com]

Norris, "Birbirini zorlayan iki pilotumuz var, bu önemli bir avantaj."

"Dün sıralama turlarında birbirimizi zorlayarak fazladan 0.1 veya 0.2 saniye kazandık mı? Evet. Burada bulunan diğer iki pilotun takım arkadaşları henüz aynı tecrübeye sahip değil. Bunu da hesaba katın, sadece aracımızın hızlı olduğunu söylemeyin."

"Takım inanılmaz bir iş çıkardı. Onlara minnettarım. Biliyoruz ki aracımızı daha da geliştirme potansiyelimiz var." şeklinde konuştu.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/03/2025, 0:48

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Brundle: “Verstappen, Piastri’nin Norris’ten daha etkili olduğunu biliyor” sadmin 0 32 Bugün, 1:47
Son Mesaj: sadmin
  Norris: "Verstappen akıllıca yarışmıyor" sadmin 0 29 Bugün, 1:32
Son Mesaj: sadmin
  Norris: “Gelecekte herkesin hatırladığı biri olmak zorunda değilim” sadmin 0 29 Bugün, 1:21
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1