play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 731
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Motosiklet Yarışçıları Kemer İçin Gün Sayıyor
19-09-2014, 14:05
sadmin
Patron
KONU:
198,853
MESAJ:
555,927
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Miami'de Kazanan Piastr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Formula 1 Haberleri
Haziran ayında vizyona ...
Formula 1 Haberleri
Bottas, Mercedes'in 'ge...
Formula 1 Haberleri
Ocon, otomobil koleksiy...

Yorum: #1
Motosiklet Yarışçıları Kemer İçin Gün Sayıyor

[Resim: Red-Bull-Sea-to-Sky-2-320x213.jpg]

Dünya ekstrem enduro motosiklet takviminin en önemli yarışlarından biri olan ve 2010 yılından beri Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky için geri sayım başladı. 26-27-28 Eylül 2014 tarihlerinde üç gün boyunca sürecek etkinlik, ekstrem enduro motor dünyasının ilgisini Türkiye’ye çevirecek. Aralarında Jonny Walker, Graham Jarvis ve Andreas Lettenbichler gibi dünyanın en iyi uluslararası enduro motosikletçilerinin de bulunduğu profesyonellerle, onlara eşlik edecek amatör sporcular deniz seviyesinden Olimpos Dağı’nın 2365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak için kıyasıya mücadele edecek. Her sene heyecanla beklenen etkinlik bu yıl da sporcuları ve motorlarını denizden gökyüzüne götürecek bir parkurda eşsiz bir deneyim yaşatacak.

[Resim: Red-Bull-Sea-to-Sky-3-320x213.jpg]

Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında son beş yıl içinde bir dünya markasına dönüşen Red Bull Sea to Sky 26-27-28 Eylül 2014 tarihlerinde Antalya’nın Kemer ilçesinde beşinci kez düzenlenecek. Uluslararası enduro motosiklet camiasında büyük ilgi gören yarışa heyecanlı geri sayım sürerken, kayıtların açıldığı ilk günlerde dünyanın dört bir yanındaki 37 ülkeden 250’nin üzerinde sporcu turnuvaya kayıt yaptırarak gün saymaya başladı. Toplam 250 başlangıç numarasının neredeyse tamamı sahibini buldu. Kontenjanın tamamlanmasıyla kayıtlar kapanacak ve tüm dünyadan profesyonel ve amatör enduro sporcuları Eylül ayında Kemer’de buluşacak.

Kemer’i sadece deniziyle turistlerin ilgisini çeken bir yer olmaktan çıkarıp dünyanın her yerinden enduro motosiklet tutkunlarını buluşturan bir mekana dönüştüren etkinlik, dünyanın en eğlenceli ekstrem enduro yarışı olarak anılıyor.

[Resim: Red-Bull-Sea-to-Sky-320x213.jpg]

Kemer sahilinden Olimpos Dağı’nın zirvesine

Sporcularını gerçek anlamda denizden gökyüzüne taşıyan Red Bull Sea to Sky’da amaç; deniz seviyesinde kumsaldan başlayarak, nehir yataklarını, ormanları ve kayalıkları aşıp 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı’nın zirvesine motosikletle çıkmak. Üç gün boyunca süren etkinlik, yarışçılara eğlenceli ve zorlu bir parkur sunuyor. Katılımcılar, aynı yarış içinde kum, çim, kayalık ve ıslak zeminlerde yarışmak zorundalar. Ekstrem enduro motosiklet yarışının çekişmesi ve heyecanlı parkuru seyirciler için de eğlenceli bir deneyim vaat ediyor.

Manga konseriyle coşkulu start

26 Eylül’deki yarışların bir gün öncesinde, Sea to Sky heyecanına Manga da katkıda bulunacak. Açılış etkinliğinde halka açık konserle Manga, Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda Kemerlilerle buluşacak. 5000’e yakın izleyicinin beklendiği konserde yarışçılar da stres atacak ve eğlenerek bir gün sonraki turnuvaya hazırlanacak. 22.00’da sahne alacak Manga’ya DJ Mehmet Cavcı’nın müzikleri eşlik edecek.

[Resim: Red-Bull-Sea-to-Sky-5-320x230.jpg]

Üç gün boyunca üç farklı yarışla sürekli heyecan

Red Bull Sea to Sky 2014’te üç gün boyunca üç farklı tarzda üç yarış düzenlenecek. 26 Eylül Cuma günü birinci etap Kumsal Yarışı ile başlayacak. İzleyiciler Kemer sahilindeki kumsalda hızın, yeteneğin ve cesaretin tadına varacak. Sürücüler toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda yarışacak. Motokros pistine benzeyen, kumlu toprağa sahip bu parkur, kıyı boyunca uzanan yüksek hızlı bir düz kısım ve hem doğal hem insan yapısı engeller içeriyor. Kumsal Yarışı 20 dakika artı bir turla tamamlanacak ve yarışın sonuçları Orman Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

27 Eylül’deki yarışın ikinci gününde sporcular Kemer sırtlarındaki ormanlarda zamana karşı yarışacak. Patika ve çakıl yollardan geçerek Toros Dağları’nın eteklerine varacak yarışçılar, Orman Yarışı’nda yaklaşık 75 kilometrelik bir etabı tamamlayacak. Orman Yarışı’nın sonuçları da Olimpos Dağı Yarışı’nın başlangıç sırasını belirleyecek.

[Resim: Red-Bull-Sea-to-Sky-4-320x213.jpg]

28 Eylül’deki final günü Red Bull Sea to Sky’ın ana yarışı kumsalda başlayacak ve katılımcıları adeta denizden gökyüzüne çıkaracak. Olimpos Dağı Yarışı, özellikle altın madalyayı hedefleyen yarışmacılar için en zorlu etap olarak biliniyor. Zira yarışmada altın madalyayı sadece 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı zirvesinde bulunan Red Bull bitiş kemerine ilk ulaşan motor sporcusu kazanacak. 1700 metre civarı yükseklikteki ağaç çizgisine varan sürücüler gümüş madalya almaya hak kazanacak. Nehir yatağını geçip ormana giren ve yaklaşık 1100 metre yüksekliğe ulaşan sürücülere ise bronz madalya verilecek. Red Bull Sea to Sky 2014′te yarışmacılara verilecek toplam para ödülü ise 20 bin euro.


19/09/2014, 14:05

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları Yamaha, Toprak'la ilgili karar için acele etmeyecek sadmin 0 33 Dün, 12:26
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Tardozzi: "Bulega en az Toprak kadar iyi, MotoGP için onu seçerdim" sadmin 0 32 10/05/2025, 16:12
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu için Honda SBK iddialarını önemsemedi sadmin 0 126 20/04/2025, 21:05
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1