play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 553
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor Sporları Karl Kruuda 2014 Finlandiya Ralli Şampiyonu
30-09-2014, 01:33
sadmin
Patron
KONU:
198,853
MESAJ:
555,927
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Miami'de Kazanan Piastr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Toprak Razgatlıoğlu'nun...
Formula 1 Haberleri
Haziran ayında vizyona ...
Formula 1 Haberleri
Bottas, Mercedes'in 'ge...
Formula 1 Haberleri
Ocon, otomobil koleksiy...

Yorum: #1
Karl Kruuda 2014 Finlandiya Ralli Şampiyonu

[Resim: Karl-Kruuda-01-320x180.jpg]

Estonyalı Karl Kruuda Finlandiya Ralli Şampiyonu olarak 59 yıllık Finlandiya Ralli Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayan ilk yabancı pilot olma ünvanını elde etti. Tampere’de yapılan Pirelli Rallisi’nde Ford Fiesta S2000 otomobiliyle podyumda yer alan Kruuda şampiyonayı kazanan ilk yabancı pilot oldu.

Otomobilini finişe getirme amacıyla start alan Kruuda yarış boyunca direksiyon problemiyle uğraşmasına rağmen hedefine ulaştı ve Dünya’nın en özel ve zor şampiyonasını kazanmayı başardı. Finlandiya bir çok rallisever için rallinin anavatanı sayılmakta o nedenle burada elde edilen şampiyonluk dünyanın herhangi bir ülkesinde kazanılacak ulusal şampiyonluktan katbekat değerli. Kruuda böylelikle Finlandiya Şampiyonu olup kariyerinin devamında sporun efsaneleri arasına girmiş Hannu Mikkola ve Marcus Gronholm gibi şöhretli pilotların yer aldığı şeref listesine adını yazdırmış oldu. Bu efsanevi galibiyeti 21 yaşında elde etmesi ise ralli dünyasında bir başka büyük başarı olarak nitendirilecektir.

Konuyla ilgili mikrofonlara konuşan Kruuda; “Burada bir tarih yazdık, bu harika bir his. Tüm yarış direksiyon problemleriyle uğraştık, arabayı yolda tutmak gerçekten çok güçtü bu nedenle şu an ellerim ve kollarım çok yorgun düştü. Şunu belirtmek isterim ki bu yolları çok seviyorum ve burada ralli yapmak çok güzel çünkü hangi hava şartı olursa olsun burada çok hızlı otomobil kullanmak mümkün. Seneye de bu şampiyonada bir kaç yarış yapmayı planlıyorum. Şimdi bu anın tadını çıkartmak istiyorum. Bu başarıda emeği geçen herkese, destekleyenlere ve özellikle takımım Print Sport’a teşekkür ediyorum. Bana bu uzun ve zorlu sezonda destekleri için onlara minnettarım.” dedi.

Kruuda’ya her zaman olduğu gibi bu yılda sağ koltukta ko-pilotu Martin Jarveoja destek verdi.

[Resim: Karl-Kruuda-02-320x213.jpg]

Bu yıl WRC2 Şampiyonası’nı da takip eden Kruuda’nın bu şampiyonada da iki yarışı kaldı. Bunlar İspanya ve İngiltere Rallileri, bu yarışlarda alacağı değerli puanlar Kruuda’ya bir başka şampiyonluk getirebilir. Finlandiya Ralli Şampiyonası kar ve toprak zeminlerden oluşan bir şampiyona Karl ve Martin için başından sonuna nefes kesici bir sezon oldu. Şampiyona’nın bugüne kadarki tarihinde yaşanan en yakın rekabetlerin ve saniyelerin konuştuğu finişlerin yaşandığı bir sezon oldu. Öyle ki geçtiğimiz ay yapılan Turku Rallisi’nde son etaba kadar rakipleriyle eşit zamana sahip olan Kruuda’nın birinci olması için ilk etap zamanına bakıldı ve ilk etabın etabın en iyi zamanını yapan Kruuda yarışın galibi olmayı başardı.

Karl Kruuda’nın bu başarısında emeği geçenlerden biriside şüphesiz menajeri ve V&V Sports Management şirketinin ortağı Kim Vatanen. 1981 Dünya Ralli Şampiyonu Ari Vatanen ‘nin oğlu olan Kim, Karl hakkında mikrofonlarımıza şöyle konuştu ” Fin Ralli kültürü ile büyümüş biri ve Finlandiya Ralli Şampiyonu olmanın önemini bilen biri olarak, Karl’ın bu başarısının azımsanamayacak bir başarı olduğunu düşünüyorum. Tüm yıl boyunca çok çalıştı ve kendini geliştirdi. Bu başarıyı ve zaferi hakettiğini düşünüyorum. Ayrıca bu başarıyı henüz 21 yaşında elde etmesi ise geleceğin en iyi pilotlarından biri olacağına olan inancımı bir kat daha arttırdı.” diye konuştu.


30/09/2014, 1:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Motor Sporları 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası: Bodrum’da zafer Buğra Banaz – Onur Ahıskalı ikilisinin oldu sadmin 0 69 20/04/2025, 14:42
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları 2025 Türkiye Ralli Şampiyonası, Bodrum Rallisi ile devam ediyor sadmin 0 65 19/04/2025, 0:53
Son Mesaj: sadmin
  Motor Sporları Türkiye Ralli Şampiyonası 2025 Sezonu Marmaris'te açıldı sadmin 0 83 17/03/2025, 0:38
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1