play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 264
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MotoGP ve Takımlar Birliği, beş senelik yeni bir anlaşma imzaladılar
11-02-2021, 18:50
sadmin
Patron
KONU:
203,870
MESAJ:
561,516
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Leclerc Evleniyor! Ferr...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 Otomobilinin Kalbi: ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Brezilya GP, Formula 1 ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Norris’in POTANSİYELİ, ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Şampiyonluk İhtimalleri...

Yorum: #1
MotoGP ve Takımlar Birliği, beş senelik yeni bir anlaşma imzaladılar

[Resim: 43556.500283d8.f1tr.com]

MotoGP, Dorna Sports ve Uluslararası Yol Yarışları Takımlar Birliği (IRTA) ile beş yıllık kontrat uzatılması için imza attı. Bu uzatma ise 2022'den itibaren geçerli olacak.

2016 yılında Dorna, MotoGP'nin uydu takımları ile beş yıllık bir sözleşme imzalayarak 2017-2021 yılları arasında takımları güvence altına alacak ve - aralarında başka şeylerin de bulunduğu - finansal destek sağlayacak bir anlaşma ortaya koydu.

Uluslararası Yol Yarışları Takımlar Birliği (IRTA) 1986 yılında kuruldu ve MotoGP'nin karar verme sürecinde, grand prix yarışlarında yer alan takımların sesi olmayı amaçladı.

Yapılan son anlaşmayla beraber Dorna'nın IRTA ile olan birlikteliği güçlenmeye devam edecek. Bu birliktelik ise uydu takımlarına -daha rekabetçi bir grid oluşması amacıyla- olan desteğin en önemli nedenlerinden biri.

2020'de üç tane uydu takımı sürücüsü - Petronas SRT ikilisi Fabio Quartararo ve Franco Morbidelli ile Tech 3'dan Miguel Oliveira - 14 yarışın sekizini kazanmayı başardı.

Yeni anlaşma ise ikinci bir beş yıllık dönemi kapsayacak. Yapılan bu anlaşma, Dorna ile IRTA arasında yapılan yedinci anlaşma olma özelliğini de taşımakta.

Dorna CEO'su Carmelo Ezpeleta, "IRTA ve uydu takımlar ile yeni bir beş yıllık anlaşma imzalamaktan çok mutluyuz, daha mutlu olamazdık."

"Şu ana kadar başardığımız şeylerden gurur duyuyorum ve birlikteliğimizi devam ettirmeyi dört gözle bekliyorum."

"MotoGP'ye katıldığımızda (1992) yaptığımız ilk şeylerden biri IRTA ile yakından çalışmak oldu. Rekabetin tarihi seviyeleri ve spora olan ilgi, her zaman bizim paylaşmaktan gurur duyduğumuz bir kazanç olmuştur."

"Uydu takımlarımızın gittikçe güçlendiklerini görmek bana inanılmaz bir zevk veriyor ve onlarla beraber en az beş sene daha beraber çalışacak olmak, MotoGP'yi yeni noktalara taşımak için yeniden beraber ilerleyecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor."

"Aynı zamanda hem Mike Trimby (IRTA CEO'su) hem de Herve Poncharal'a (IRTA Başkanı), şampiyonaya verdikleri tavsiyelerden; onlarla olan ilişkilerimizden ve spora getirdikleri paha biçilemez değerlerinden dolayı büyük teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Poncharal ise şunları söyledi: "2021 MotoGP sezonu daha başlamadı, ancak şu anda dünyayla paylaşacağımız çok güzel haberler var; Dorna, IRTA ve MotoGP Uydu Takımları, 2022'den 2026'ya kadar beş yıllık bir sezon için daha anlaşarak partnerliklerini geliştirdiler.

"Bu, bizim alabileceğimiz en iyi haber olabilir."

"Kolay dönemlerden geçtiğimiz söylenemez ancak arkamızda bir güvenliğin olması, netlik olması ve aynı partnerlerle çalışmaya devam etmek her zaman büyük bir bonustur."

"Bay Carmelo Ezpeleta tarafından yönetilen, Dorna gibi büyük bir organizatörün yanımızda olması, hepimiz için büyük bir hayaldir."

"1992'den yani beraber çalışmaya başladığımız seneden beri, devam eden bu birliktelik gerçekten inanılmaz oldu ve her sene gelişmeye devam etti."

"Takımlar veya pilotlar tarafından ortaya çıkan tüm sorular veya istekler, her zaman Dorna tarafından özel bir değerlendirmeye alınır."

"İşin güvenlik, rekabet, teknik ve şov kısmı her zaman gelişmeye devam etti."

Son birkaç hafta içerisinde LCR ve Gresini, 2021 sonrasında MotoGP'de yarışma üzerine olan bağlılıkları üzerine bir anlaşma imzaladılar; Ducati, KTM ve Honda ise Dorna ile yeni beş yıllık bir anlaşma imzalayan ilk üç üretici oldular.

Takımlar ve Dorna arasındaki anlaşmanın 2021'de sonlanacağı göz önüne alındığında, seride bir takım değişiklikler olması bekleniyor. Bunlardan bir tanesi ise Avintia'nın MotoGP'den ayrılması olabilir - böyle bir durumda ise, 2021 sezonunda Avintia ile yarışacak olan Luca Marini'yi destekleyen, VR46'nin seriye geçiş yapması bekleniyor.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
11/02/2021, 18:50

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Honda, MotoGP’de en yüksek teknik ayrıcalıklarını kaybetmek üzere sadmin 0 40 Dün, 0:34
Son Mesaj: sadmin
  Pedro Acosta: MotoGP’de Zafer, Maddi Kazançtan Daha Değerli sadmin 0 62 04/11/2025, 17:52
Son Mesaj: sadmin
  KTM: MotoGP Kadrosunda %50 Azalma, Performans Etkilenebilir sadmin 0 57 04/11/2025, 2:27
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1