play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 1244
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marquez: "Yeni aero temel problemleri ortadan kaldırmadı"
19-08-2023, 13:22
sadmin
Patron
KONU:
198,809
MESAJ:
555,882
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Lego ya...
F1 Videolar
Miami GP 2025 - Yarış ö...
Formula 1 Tekrar İzle
MotoGP Fransa 2025 - Fu...
Formula 1 Haberleri
2025 Emilia Romagna GP ...
MotoGP
2025 MotoGP Fransa: Ola...

Yorum: #1
Marquez: "Yeni aero temel problemleri ortadan kaldırmadı"

[Resim: 44254.bc8a3b21.f1tr.com]

Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez, yeni aero güncellemelerinin işe yaradığını kabul etse de Honda'nın temel problemlerinin devam ettiğini de belirtiyor.

Gelişim yarışında Avrupalı üreticileri yakalamaya çalışan Honda, bu amaçla son iki yarıştır aero güncellemeleriyle karşımıza çıkmakta.

İlk olarak Britanya'da LCR sürücüsü Takaaki Nakagami tarafından denenen güncellemeler, bu hafta Repsol Honda sürücüleri Joan Mir ve Marc Marquez'in de motosikletlerinde yer almakta.

Cuma antrenmanlarını eski motosiklet ve yeni motosiklet arasında kıyas yaparak geçiren Marquez, yeni motosikletin her tur daha iyi hissettirdiğini, ancak başta hızlanma olmak üzere temel sorunların devam ettiğini söylüyor.

Marquez, "Bugün zihinsel olarak çok zorlu bir gündü, çünkü bu yeni aero nedeniyle sürüş tarzınızı tamamen değiştirmeniz gerekecek."

"Ancak bu yeni aero'nun avantajlarından yararlanmak ve sürüş stilimi adapte etmek için ciddi çaba sarf ettim. Adım adım bunu başardım, her tur daha da iyiye gidiyordum."

"İki motosikleti de kullanan tek Honda sürücüsü olduğum doğru. Aslında bu sabah birkaç hata yaptım, yeni motosiklet frenleme noktasını çok değiştiriyor, viraja yaklaşma şeklini çok değiştiriyor."

"Ancak ikinci antrenmanlarda kendimi daha iyi hissetmeye başladım, dolayısıyla zaman turum için yeni motosikleti kullanmaya karar verdim."

"Dürüst olmak gerekirse ilk turumda epey sınırdaydım. Farklı bir sürüş stiline ve virajlara daha farklı yaklaşmaya ihtiyacım vardı."

"Ancak motosikletin temel problemlerinde bir değişim yok, özellikle de en zayıf noktamız olan hızlanma anlamında." dedi.

[Resim: 44255.9d444523.f1tr.com]

Mir'in kendisiyle aynı antrenman programını uygulayıp uygulamaması gerektiği sorulduğunda, "Her garaj kendi planını kendi belirler."

"Bizim garajımızda ise yeni motosikletin bu pistte daha iyi olması gerektiğini anlatan veriler mevcut, bu pistte epey frenleme noktası bulunmakta."

"Ancak tüm verilere rağmen sonuçtan biraz ödün vermeyi ve mühendislere iyi bilgi vermeye çalışmayı tercih ediyorum."

"Bu nedenle her iki motosikleti de kullandım, yarın her iki motosiklette de yeni güncellemeleri kullanacağız."

"Katalunya'da da bu devam edecek, hızlı virajlarda güncellemenin nasıl çalıştığını görmek için kıyaslama yapacağız."

"İyi bir sonuç elde etmek için en iyi yol bu değil ama yine de iyi bir yaklaşım. Bugünkü yaklaşımım risk almamaktı, sadece son iki turda zorladım." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
19/08/2023, 13:22

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  2025 MotoGP Fransa: Olaylı yarışın kazananı Zarco oldu, Marc Marquez ikinci sırada sadmin 0 28 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Bagnaia: "Marc Marquez traktörle bile rekabetçi olur" sadmin 0 16 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  2025 MotoGP Fransa sprint: Marquez kardeşler 1-2, Bagnaia kaza yaptı! sadmin 0 29 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1