play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 509
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes ters grid planını reddetme sebebini açıkladı
04-06-2020, 02:11
sadmin
Patron
KONU:
202,777
MESAJ:
560,336
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
McLaren, Piastri ve Nor...
Formula 1 Haberleri
Liam Lawson, Red Bull k...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mclaren'de Gerilim Tırm...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FERRARİ YANIYOR! | RUSS...
Formula 1 Haberleri
Gerilim Dolu Max Versta...

Yorum: #1
Mercedes ters grid planını reddetme sebebini açıkladı

[Resim: 27758.426ee145.f1tr.com]

Mercedes takım patronu Toto Wolff, takımlarının ters grid sıralama yarışlarının bu sene yapılması üzerine hazırlanan planı neden desteklemediğini açıkladı - sporun daha heyecanlı olması için "kılıflara" sahip olmaması gerektiğini belirtti.

F1 takım patronları, bu sene yapılacak çifte yarışların ikinci yarışının, tekrar eden yarışları daha heyecanlı yapmak adına, ters grid düzeninde yapılması fikrini tartıştılar.

Ancak pek çok takımın bu fikre destek vermesine rağmen Mercedes, fikre karşı olduğunu belirtti ve planı kabul etmek istemediklerini söyledi.

F1'in kuralları değiştirmek için oy birliği desteğine ihtiyacı olması ile beraber, planın arkasındaki momentum kaybedildi ve tüm sezon boyunca standart format kullanılacak.

Çarşamba günü belirli medya mensuplarına telekonferans yoluyla konuşan Wolff, Mercedes'in ters grid deneyini deneme konusunda isteksiz olmasının üç net sebebinin olduğunu söyledi.

Wolff sözlerine şu şekilde devam etti: "Formula 1'de, daha önce analiz edilip reddedilen fikirleri geri çıkartıp tartışmak büyük bir moda oldu. Aynı şey yapılmaya devam ediliyor."

"Daha sonrasında da biri bunun iyi bir fikir olduğuna inanıyor ve bu fikir tekrardan masaya geliyor. Bu yüzden buna karşı olmamız konusundaki sebeplere bakmalısınız, ve bu konuda üç tane kritik sebebe sahibiz."

"Öncelikle, inancıma göre F1 bir meritokrasidir (bireysel üstünlüğe dayalı yönetim sistemi). En iyi makinede bulunan sürücü kazanır. Daha heyecanlı bir yarış rekabeti yaratmak için tüm gridin yerini değiştirmeye gerek yok."

"İkinci sebep, Turing araç yarışlarından biliyorum ki bir yarıştan alınan sonucun ikinci yarışı etkilediği sistemlerde stratejiler büyük bir öneme sahip."

"Sadece düşünün, sürücülerinizden biri ilk Spielberg hafta sonunun pazar günü yapılan yarışında iyi bir performans sergilemiyor ve aracı yarıştan çekiyorsunuz. O araç, sıralama yarışında pole pozisyonunda başlayacak olan araç olacak."

"Ve eğer o araç, sıralama yarışında orta takım araçlarının önünde pole pozisyonunda başlıyorsa, kesinlikle yarışı kazanacak. Ortadaki araçlar ise ellerinden geldiğince savunma yapıp geçiş şansı tanımayacaklar."

"Ve böylece arkadan gelen hızlı araçların yarış dışı kalma riskleri artacak ve bu da şampiyonayı etkileyebilir."

"Daha sonrasında da üçüncü sebep olarak, saf performans açısından bakarsak, en hızlı araç kimin olursa olsun, ki bu sadece bizim olduğumuz anlamına gelmiyor, ikinci ve üçüncü en hızlı araçlara kıyasla daha büyük bir ceza almış gibi olacaklar, çünkü önden başlayamayacaklar."

"Biliyoruz ki genelde takımlar arasındaki farklar çok büyük değil, bu yüzden bu çözüm bazı takımlara avantaj tanımak için fırsatçı bir çözüm."

Red Bull takım patronu Christian Horner, F1'in format deneme konusunda elinde olanfırsatlarını kullanmamasının büyük bir hüsran olacağına dikkat çekmişti. Wolff ise taraftarların bile ters grid uygulamasını istemediği konusunda çok net olduğunu belirtti.

"Daha önce de dediğimiz gibi, şu anda - ilginç bir şekilde - taraftarların bile desteğini almayan formatları denemek için doğru zaman değil. Yaptığımız ankette, taraftarlardan sadece %15'i ters grid uygulamasına ilgi gösterdi."

tr.motorsport.com


04/06/2020, 2:11

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Liam Lawson, Red Bull koltuğu için tek kelimelik talebi açıkladı sadmin 0 44 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Gerilim Dolu Max Verstappen-McLaren Şampiyonluk Mücadelesinde Mercedes Sürpriz Tehdit Mi? sadmin 0 56 Bugün, 0:51
Son Mesaj: sadmin
  2026 Mercedes F1 Motorunun Umut Vadeden Performansı Carlos Sainz’a Umut Veriyor sadmin 0 78 Dün, 0:14
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1