Red Bull takım patronu Laurent Mekies, 2026 sezonunda spora yönelik ilginin artacağını düşünüyor.
Bu hafta Bahreyn’de noktalanan hazırlık sürecinin ardından takımlar, Melbourne’de mümkün olan en iyi performansı sergilemek için verilerini inceliyor.
Red Bull takım patronu Laurent Mekies, Avustralya'daki açılış yarışında spora yönelik artan ilginin gözle görülebileceğini söyledi.
Bunun sebebini değişen kuralların araç ve sürücülere yüklediği yeni sorumluluklara bağlayan Mekies, "Barselona ve Bahreyn'deki üç seans sporumuz için her açıdan büyüleyiciydi."
“Güç ünitesi teknolojisi, yakıt, aerodinamik değişiklikler, farklı lastik ebatları ve her zaman olduğu gibi, bu araçların pistte nasıl performans göstereceğini belirleyen sürücüler… Melbourne'de F1'e olan ilginin zirveye ulaşacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Red Bull, testler boyunca rakiplerinin dikkatini çekti ve güç ünitesiyle dudak uçuklattı.
Buna rağmen takım patronu araçları asıl yarışta görene kadar sıralama tahminlerine karşı hala temkinli. Mekies bu konuda, “Tüm teknolojimizle ve simülasyon olanaklarımızla bile bunu öngörmek imkânsız.
"Herkes cumartesi Albert Park'taki sıralama turları esnasında fikir edinmeye başlayacak.”
“Yarış öncesi çalışmalarımız ne olursa olsun ışıklar söndüğünde de damalı bayrak dalgalandığında da devam edecek. Pes etmeyeceğiz. Bu sporda her gün önümüze çıkan mücadeleleri takımca göğüslemeye hazırız.” dedi.
tr.motorsport.com