play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 615
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı 2
23-09-2015, 23:53
sadmin
Patron
KONU:
203,556
MESAJ:
561,195
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
LANDO NORRIS PIASTRI'DE...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP 2025 Yarış S...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP, Yeni Lider ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FARK 1 PUAN! | NORRİS L...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton'ın İsyanı, McL...

Yorum: #1
McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı 2

[Resim: 696.21b14d68]

Yazımın devamında tekrar sizlerleyim.

Gelelim Monza’ya… Hayal kırıklığı ile geçen Spa’dan sonra McLaren pilotları burada daha iyi olacaklarını söyleseler de ümitli değillerdi. Nitekim bekledikleri gibi de oldu. Startta 9 ve 12.sıralara çıksalar da yarışın ilerleyen turlarında kazandıkları sıraları birer birer geri verdiler. Honda’nın güç ünitesi o kadar kötüydü ki düzlüklerde nefesi kesiliyordu. Rakipleri yanlarından tur bindirir gibi geçiyordu. Taraftarlar için tam bir hayal kırıklığı!

Durum o kadar vahim ki Alonso fanlarından bazıları bu görüntüleri görmemek için yarışları izlemiyormuş! Sevenlerinin aksine Fernando Alonso da bu yıl herkesi şaşırtan bir sabır ile bekliyor, takımını eleştirmiyor. Projeye güveni tam ama gelecek yıl da böyle giderse işlerin onun için de değişeceğini tahmin etmek zor olmaz. Jenson Button ise bu durumdan bıktığını her seferinde belli ediyor. Telsizden pit duvarına atmadığı fırça kalmadı tabiri caizse.

İki şampiyonun bu sene psikolojisi, sabrı, dayanıklılığı sonuna kadar sınandı. İkisi de kariyerlerinin sonlarına doğru yaklaşırken bu denli bir düşüşü beklemiyorlardı.

Singapur’a gelirken sezonun en iyi yarışını çıkaracaklarını düşünüyorlardı. Antrenmanlarda Alonso bu beklentiyi karşılamayı başardı. Ön gruba yaklaştı. 11,8 ve 7.sıralarda antrenmanları tamamladı. Sıralamalarda Q3 beklentisi vardı. İki araçla da Q2’ye kalmayı başardı McLaren. Ve onlar için en kritik yere gelindiğinde Q3’e kalma derecesinden 0.5 sn uzak kalan bir Alonso vardı. 12.sıra yine de makul bir sıraydı. Alonso da verdiği demeçte ‘’yedinci de olabiliriz, ön dördüncü de’’ diyerek böyle bir durumla karşılaşacaklarının sinyallerini vermişti. Yani Q3 beklentisiyle geldikleri pistte 1 vites aşağı düşmüşlerdi. Zaten bütün sezonun özeti gibi bir cümle oldu bu. Rakiplerinden 1 ya da 2 vites aşağıda bir McLaren-Honda görüyoruz.

Yarışta iyi bir start alamadı iki şampiyon da. Verstappen’in kalkamamasıyla 1 sıra kazanan Alonso, Perez’e geçilerek startta yerinde saydı. 11.tura kadar Sainz’ın baskısına direnen Alonso, turun sonunda avantaj sağlamak için pite daldı. Ama arkadan bütün grup pite dalınca, kazanacağı avantaj bir anda dezavantaj olarak kendisine döndü ve 8 saniyelik bir zaman kaybıyla pitten çıktı. Normal şartlarda 7.sıraya kadar çıkabileceği bir durumdan 14.sıraya gerilemişti. İlerleyen turlarda Alonso ve Button güvenlik aracının da yardımıyla 9 ve 10.sıraya kadar tekrar yükseldi. Yarışın ortasını geçtikten hemen sonra Alonso vites kutusu problemiyle puanlara veda etti. 10 tur kadar sonra aynı sorunla Button da puanlara veda etti. McLaren sezonun en iyi yarışını çıkarmayı beklediği yarışta yine patladı.

Beklentilerin ve icraatların birbirini tutmadığı başka bir yazıda görüşmemek üzere.

Artık bu beklentilerin ve icraatların birbiriyle iyi geçinmesini umuyorum ve yazımı burada noktalıyorum.

Neden bu kadar erken yazdığımı soracak olan olursa, beklemek istemedim. Gözlemlerimi, yorumlarımı sizinle paylaşmak istedim. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, umarım tadında olmuştur…

14Sulonso


23/09/2015, 23:53

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Hamilton'ın İsyanı, McLaren'in Soğutma Girişleri, Piste Atlayan Görevliler | Araba Sevdası sadmin 0 36 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Yorum MCLAREN ALLAH’IN GAZABIYLA DÖNDÜ ⚡ LANDO NORRİS LİDERLİĞİ ALDI! | F1 Meksika GP | Pitpod S04E20 sadmin 0 88 Dün, 0:39
Son Mesaj: sadmin
  Teknik Analiz Toprak Razgatlıoğlu Zirvede, Max Şampiyon Olabilecek mi?, McLaren Ne Yapacak? | Formula 1x1 #20 sadmin 0 161 23/10/2025, 0:21
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1