play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 50
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, 2026 Formula 1 Aracını Barselona Testlerinde Piste Çıkardı
28-01-2026, 22:59
sadmin
Patron
KONU:
207,472
MESAJ:
565,306
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mercedes’ten aşırı ço...
F1 Videolar
Barselona testleri 2026...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
MCLAREN İLK KEZ PİSTE Ç...
Formula 1 Haberleri
F1’in 2026 Gizli Testin...
MotoGP
Aprilia, Martin’in Sepa...

Yorum: #1
McLaren, 2026 Formula 1 Aracını Barselona Testlerinde Piste Çıkardı

[Resim: 63959.5ea5a87b.f1tr.com]

McLaren, MCL40 ile Barselona Testine Üçüncü Gün Katıldı

McLaren, Formula 1’in Barselona’daki sezon öncesi testlerinin üçüncü sabahında yeni aracı MCL40 ile ilk kez piste çıkarak testlere resmen dahil oldu. Takım, çarşamba günü gerçekleştirilen seansın sabah saatlerinde MCL40’ın ilk kurulum turunu tamamladı.

Dünya şampiyonu ekip, Barselona testlerinin beş gün sürmesi ve takımların yalnızca üç gün piste çıkabilmesi nedeniyle, testlere geç başlama stratejisini önceden belirlemişti. McLaren, geliştirme sürecine mümkün olduğunca fazla zaman tanımak amacıyla, Barselona öncesinde bir tanıtım günü düzenlememeyi ve testlerin ilk gününde piste çıkmak için acele etmemeyi tercih etti.

Takım, salı günü piste çıkmayı değerlendirmiş ancak hazırlıklarını tamamlamak için bu fikrinden vazgeçmişti. Ayrıca, salı günü yaşanan yağmur nedeniyle bu karar desteklenmiş oldu. Ancak McLaren’ın testten maksimum verim alabilmesi için çarşamba günü hazır olması gerekiyordu. Bu nedenle takım, üst üste üç gün boyunca aracını piste çıkarmak zorunda kalacak; bu durum, diğer hiçbir takım için geçerli değil.

McLaren, pazartesi sabahı MCL40’ın görsellerini paylaşmıştı. Ancak, tasarımın oldukça sade görünmesi nedeniyle, aracın gerçek halinin pistte farklı olacağı ve McLaren’ın geliştirme çalışmalarına büyük önem verdiği belirtiliyor.

Siyah test kaplamasıyla piste çıkan MCL40, sabah saat 11’e doğru Lando Norris’in direksiyonunda ilk kez piste çıktı. McLaren böylece, testin ilk birkaç saatini kaçırmış oldu. Ancak bu süre zarfında Audi ve Haas’ın neden olduğu kırmızı bayraklar nedeniyle seans yaklaşık 40 dakika duraksadı.

Norris, Haas’ın yol açtığı duraksamanın ardından seans yeniden başladığında, aracıyla kurulum turunu tamamladı.

Çarşamba günü, takım katılımı açısından oldukça yoğun geçiyor. Mercedes, Racing Bulls, Alpine, Audi ve Haas, testin sabah 9’da başlamasıyla birlikte piste çıkan ilk takımlar oldu. Cadillac’ın da çarşamba sabahı testlere yeniden katılması bekleniyor.

McLaren dışında, çarşamba günü piste çıkan tüm takımlar pazartesi günü de testte yer almıştı. Red Bull ise pazartesi günü piste çıktıktan sonra salı günü de testte yer aldı ve Ferrari de kendisine eşlik etti. Ancak Isack Hadjar’ın gün sonunda yaşadığı kaza nedeniyle Red Bull’un testin geri kalanında ne zaman piste çıkacağı kesinlik kazanmadı; zira kaza aracın arka bölümünde ciddi hasara yol açtı.

Aston Martin ise testlere gecikmeli olarak katılıyor ve perşembe ile cuma günleri piste çıkmayı planlıyor. Ancak, takımın perşembe günü geç saatlerde de piste çıkabileceği konuşuluyor.

Williams ise yeni aracı FW48’in montajındaki gecikmeler nedeniyle testten tamamen çekildi. Aracın aşırı kilolu olduğu ve defalarca başarısız olan çarpışma testlerinden henüz geçemediği yönünde spekülasyonlar bulunsa da, The Race’in geçen hafta aktardığına göre şasi, FIA homologasyon testlerinden geçmişti. Geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla burun kutusu testinin hâlâ yapılması gerektiği belirtilmişti. Ancak, Williams’ın testleri kaçırmasının nedeni bu değildi; bu nedenle takımın, burun kutusu testini bir formalite olarak gördüğü ve öncelikli olarak daha önemli bir sorunu çözmeye odaklandığı değerlendiriliyor.


[Resim: 63960.d017cea6.f1tr.com]
[Resim: 63961.849353cf.f1tr.com]

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1’in 2026 Gizli Testinin Üçüncü Gününde Neler Yaşandı? sadmin 0 30 5 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Horner, FIA Merkezi’nde Görüntülendi: Formula 1’e Dönüş İddiaları Güçleniyor sadmin 0 37 16 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Barcelona Testlerinde Zirve Yine Mercedes’in: En Hızlı Tur Antonelli’den sadmin 0 55 40 dakika önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 20 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1