play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 192
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazepin: "Çalışanlar için teşvik planı, 'gerçek endişeler' sonucu ortaya çıktı"
03-12-2021, 16:10
sadmin
Patron
KONU:
203,556
MESAJ:
561,195
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
LANDO NORRIS PIASTRI'DE...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP 2025 Yarış S...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Meksika GP, Yeni Lider ...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
FARK 1 PUAN! | NORRİS L...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Hamilton'ın İsyanı, McL...

Yorum: #1
Mazepin: "Çalışanlar için teşvik planı, 'gerçek endişeler' sonucu ortaya çıktı"

[Resim: 43285.f2076105.f1tr.com]

Nikita Mazepin, babasının Haas personeli için bir teşvik planı oluşturma teklifinin, Formula 1 personelinin karşılaştığı baskılarla ilgili "gerçek endişelerden" kaynaklandığını söyledi.

Gelecek yıl Formula 1 takviminde 23 yarış olacak, bu sebeple bazı üçlü yarışların yanı sıra arka arkaya yarışlarla oldukça yoğun bir yıl olması bekleniyor. Bu da F1 çalışanlarının başka iş fırsatları bakmasına yol açan bir durum.

Haas, geride kalan süreçte bazı önemli çalışanlarını kaybetti ve yenilerini kaybetme riskiyle de karşı karşıya.

Gelecek yıl şampiyonanın en gerisinde olmamak için mümkün olduğunca iyi mühendislere ihtiyaçları olduğuna inanan Dmityry Mazepin, bir tür personel teşvik planı oluşturmak istiyor.

Rus kanalı Match TV’ye konuşan Mazepin, “Elimizdeki şey, mevcut kontrat. Ancak gelecek sene için, çalışanları takımda kalmaya teşvik etmek, daha fazla dahil olmak ve 23 yarış boyunca 23 farklı ülkeye gitmenin zorluğunu anlamak için, gönüllü olarak ek bir anlaşma sunuyoruz. Burada insan faktörü çok önemli ve bu yüzden takımla beraber, personelin motivasyonunu arttırmak istiyoruz. Sponsorlar olarak, takımın bir parçası olmak istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Babasının bunu neden yaptığı hakkında konuşan Nikita Mazepin, Haas personelinin ayrılması ve bunun takımı götüreceği yer konusunda bazı endişeleri olduğunu söyledi.

Mazepin, Motorsport.com'a verdiği demeçte, "Babama, insanların takımdan ayrılmasından, iyi insanların takıma veda etmesin konusunda gerçek endişelerim olduğunu söyledim."

“İnsanların kafalarında farklı düşünceler olduğunu biliyorum, ancak bazıları finansal konular nedeniyle endişeliydi ve buna kulak verdiği için çok şanslıyım."

“Şirketlerinde 45.000'in üzerinde çalışanı var ve onlara ihtiyaç duyduğu şeyi verme konusunda inanılmaz bir geçmişi var ve bu konuda profesyonel olan o, ben değilim."

"Kulağa ne kadar kötü bir şey gibi gelse de, bu fikri insanlara para savurmak için değil, insanları motive etmek ve onlara belirli şeyleri başarma ve bunun için ödüllendirilme fırsatı vermek adına tamamen gönüllü olarak ortaya attı."

[Resim: 43286.d8af9aaa.f1tr.com]

“Bununla ilgili en önemli şey, tamamen gönüllü olarak gerçekleşmesi. Bundan hiçbir şey kazanmıyor, bence hayatının bir şeyleri geri vermek istediği bir noktasında çünkü baktığınızda, zaten yeterince başarısı var."

“Şimdi gerçekten ağır işlerde, madenlerde, fabrikalarda çalışan insanlar ve takımlarda oldukça düşük seviyede çalışan insanlar hakkında endişe duyuyor.”

Mazepin, bonus planının şu anda sadece bir öneri olduğunu söyledi ve ekledi: "Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin değilim, çünkü teklif aslında insanlara bakma ve onlara iyi bir deneyim sunma hükümleri içeriyor. Bu da takımdan gelmesi gereken bir şey çünkü o [Dmitry Mazepin] sadece [sponsor].”

Personel gelirlerindeki herhangi bir artışın doğrudan bütçe sınırı düzenlemelerine dahil edilmesi gerekiyor. Fakat Mazepin, Haas'ın mevcut sınırın çok altında olduğunu ve bunun bir problem yaratmayacağını belirtti.

”Bildiğim kadarıyla, bütçe sınırının çok altındayız, bu yüzden -bunu yaptığımız takdirde- ona biraz daha yaklaşıyor olacağız."

“Bu, insanların daha iyi bir yaşama sahip olmalarını sağlıyor ve sadece onlar değil, aileleri de daha iyi bir hayata sahip olacak."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
03/12/2021, 16:10

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aston Martin, Jak Crawford’u 2026 sezonu için yedek sürücü olarak açıkladı sadmin 0 76 Bugün, 0:15
Son Mesaj: sadmin
  Vowles: "Albon ve Sainz için doğru kararları veremedik" sadmin 0 42 Dün, 12:02
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, 2026 için pilot kararını sezon sonuna erteledi sadmin 0 86 27/10/2025, 18:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1