Felipe Massa, eski takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in Ferrari’deki baskıyı kaldırmada zorlandığı için bazı yarışlarda sıkıntı yaşadığını düşünüyor.
2014’te Fernando Alonso’nun yanında sıkıntılı bir sezon geçiren Raikkonen, bu sezona daha umutlu ve iyi başladı ancak ilk 8 yarışta sıralamalarda 7 kez geride kalırken puan durumunda da takım arkadaşının 48 puan gerisine düştü.
Massa “Kesinlikle diğer şeylerden çok baskıdan daha çok etkileniyor.”
“Herkesin söylediği gibi ‘Buz adam’ aslında öyle değil. Tabi ki o da baskı altında sorun yaşayabilir ve bunu bazı sonuçlarıyla gösterdi.”
“Bu yüzden rahatlamalı ve elinden gelenin en iyisini yapmalı çünkü o kesinlikle büyük bir yetenek ve şu an yaptığından çok daha iyisini yapabilir.” dedi.
Massa, Ferrari’de istenen sonuç gelmediğinde baskının da arttığını söylüyor.
Massa “Ferrari büyük bir şirket. Bu yüzden ister iyi ister kötü olsun hep medyadasınız.”
“Bazen bu pilota yardımcı olmuyor. Bu durum bazen takımın pilotlarını kontrol etmesine de yardımcı olmuyor.”
“Ancak kesinlikle Ferrari’nin en büyük takımlardan birisi olduğunu biliyoruz. Formula 1’in en popüler takımı bu yüzden orada baskı diğer takımlardan çok daha fazla oluyor.” dedi.