play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 158
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masi: "Red Bull ile grid değişikliği konuşması tamamen 'normaldi'"
07-12-2021, 01:15
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,513
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Masi: "Red Bull ile grid değişikliği konuşması tamamen 'normaldi'"

[Resim: 43513.8e80596b.f1tr.com]

Formula 1 yarış direktörü Michael Masi, Red Bull ile Suudi Arabistan Grand Prix'sinde grid pozisyonlarının değiştirilmesi hakkında yaptığı kırmızı bayrak konuşmasının tamamen 'normal' olduğu konusunda ısrarcı.

Masi, pazar günü Cidde'de ikinci kırmızı bayrak sırasında Red Bull'a, Max Verstappen için pozisyon değişikliği teklif ederek biraz sürpriz yaşattı.

Masi, Hollandalı sürücü ilk virajda Hamilton'ı pist dışından geçerek haksız bir avantaj elde ettiği için Red Bull'a, üçüncülüğe düşme veya pole pozisyonunda kalma şansını sundu.

Takım en üst sırada kalmaya karar vermiş olsaydı, Masi muhtemelen Verstappen'in pist dışı geçişini hakemlere devredecekti ve bu da bir cezayla sonuçlanabilirdi.

Masi'nin grid teklifi tartışmasının doğası diğer takımlar tarafından 'gerçeküstü' olarak tanımlanırken, Red Bull patronu Christian Horner, "pazardaymış" gibi hissettiğini söyledi.

Ancak Masi, yaptığının standart bir şey olduğunu ve haksız yere pozisyon kazanıldığını hissettiği durumlarda takımlarla yapılan diğer konuşmalardan farklı olmadığını düşünüyor.

"Tüm yıl boyunca ve daha önceki yıllarda, birkaç durumda düzenli olarak gerçekleşen çok normal bir tartışmaydı."

Bazıları hakem ve rakipler arasında anlaşma yapıldığını düşündükleri için alarma geçmiş olsa da, Masi olayları çok farklı değerlendiriyor.

"Ben buna anlaşma demezdim."

"Bir yarış direktörünün bakış açısından, takımlara herhangi bir şey yapmaları konusunda talimat verme yetkim yok."

"Bu durumda onlara bir teklif verebilirim, bunu yapma yetkim var ama seçim onların. Hakemler ceza verme yetkisine sahipler ancak onlara kendi bakış açımı verebilirim, bu yüzden onlara bu pozisyondan vazgeçmeyi teklif ettim.”

Masi, sohbetin kırmızı bayrak sırasında gerçekleşmesi nedeniyle, durumun olağan dışı göründüğünü söyledi.

"Herhangi bir kırmızı bayrak durumunda öncelik, sürücülerin güvende olduğundan emin olmak, ardından kurtarmayı başlatmak ve görevlilere pisti temizlemek şeklinde ilerliyor."

"Bu yüzden muhtemelen normale göre biraz uzatılmış göründü. Ancak, yapılan çok normal bir tartışmaydı."

"2. virajda bunu [Verstappen/Hamilton olayını] olduğunu gördüğümde, hakemlere hemen, takıma yeri geri verme fırsatı vereceğimi söyledim."

"Sonra kırmızı bayrak çok hızlı bir şekilde çıktı ve tekrar yola çıkmadan önce kesinlikle öncelik buydu. Kırmızı bayrak sırasında, tekrar yarışmaya başlamadan önce bunu etkili bir şekilde düzeltme şansı sunuldu."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
07/12/2021, 1:15

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Bearman’dan “aptalca” hata itirafı: “Kendime kızgınım, ceza tamamen benim suçum” sadmin 0 14 Dün, 22:06
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: “McLaren ve Red Bull’u geçmek çok zor olacak" sadmin 0 15 Dün, 21:12
Son Mesaj: sadmin
  Marko: "Önden kaymadan tamamen kurtulmalıyız" sadmin 0 23 Dün, 19:08
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1