Helmut Marko, Red Bull’un Max Verstappen’ı takımda tutabilmesi için 2026 Ford destekli güç ünitesinde rekabetçi kalmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
Red Bull, 2025 sezonu sonunda Honda ile yollarını ayırmış ve yeni kurallarla birlikte içten yanmalı motor ile elektrik gücünün neredeyse 50:50 oranında paylaşıldığı döneme, Ford iş birliğiyle kurduğu Red Bull Powertrains projesiyle girmişti.
Barselona’daki özel testlerin ve Bahreyn’deki sezon öncesi testlerin ilk günlerinin ardından Red Bull’un güç ünitesinde iyi bir iş çıkardığı görülürken, Marko Blick’e yaptığı açıklamada eski takımının bu performansı sürdürmesi gerektiğini vurguladı.
“Mercedes hafif bir avantaja sahip gibi görünüyor” diyen Marko, “Ama bunu başarıya dönüştürebilecekler mi? Çünkü bu kez yakıt da kilit rol oynuyor. Red Bull kendi motoruyla şu ana kadar iyi iş çıkardı ve Verstappen’ı mutlu tutmak istiyorlarsa bunu yapmak zorundalar” ifadelerini kullandı.
Verstappen ise daha önce 2026 kurallarından memnun kalmaması halinde emekliliği düşünebileceğini açıkça dile getirmişti.
“Sözleşmem 2028’e kadar sürüyor ama 2026’daki yeni kurallara ve onların güzel ve eğlenceli olup olmamasına bağlı” diyen Hollandalı pilot:
“Eğer eğlenceli olmazsa, uzun süre kalacağımı sanmıyorum. Yedi şampiyonluk aklımda değil. Spordan yarın bile rahatlıkla ayrılabilirim” demişti.
Bahreyn’deki sezon öncesi testlerde yeni nesil araçlarla ilgili ilk izlenimlerini paylaşan Verstappen, sürüşün “çok da eğlenceli olmadığını” ifade etti.
tr.motorsport.com