Red Bull danışmanı Helmut Marko, Singapur GP’si öncesi takımın cuma performansını değerlendirirken, McLaren’in üzerindeki baskının arttığını ve Max Verstappen’in özgüveninin rakiplere fazlasıyla yansıdığını söyledi.
Marko, Sky Sports’a verdiği demeçte, “Uzun zamandır burada bu kadar iyi bir cuma geçirmemiştik. Çok yakınız, ama iş son yüzde birlere kalıyor. Küçük sorunlarımız var ancak genel olarak Max ve mühendislerimiz araçtan memnun” ifadelerini kullandı.
McLaren’in son haftalarda üzerindeki baskıyı hissetmeye başladığını da belirten Marko, “Onlar çok baskındı ve şampiyonluğu rahatça alacaklarını düşündüler. Ancak bizim iki galibiyetimiz, Zandvoort’taki ikinciliğimiz ve Max’in Nürburgring zaferiyle birlikte özgüveni zirvede. Bu da McLaren üzerinde baskı yaratıyor” dedi.
Cuma günü seansın birçok kırmızı bayrakla kesildiğini hatırlatan Marko, uzun sürüşleri yapamadıklarını ancak rakiplerin de benzer durumda olduğunu vurguladı: “Gerçek koşulları ancak cumartesi göreceğiz. Ama yakın olduğumuza inanıyorum.”
Marko ayrıca pilot piyasasına da değindi ve McLaren’le yollarını ayıran F2 pilotu Alex Dunne için Red Bull’un masada olduğunu doğruladı: “Alex Dunne çok hızlı, agresif bir genç pilot. Red Bull profilimize uyuyor. McLaren’den serbest kaldı, onunla mutlaka görüşeceğiz.”
Genç yetenek Arvid Lindblad sorulduğunda Marko, Red Bull’un gelecek planlarında onun da yer aldığını belirterek, “Lindblad? Meksika’dan sonra...” ifadesini kullandı. Böylece hem Dunne hem de Lindblad’ın Red Bull’un genç pilot programında gündemde olduğu netleşti.
tr.motorsport.com