Pastor Maldonado, Lotus'un kış testlerinde çok kötü bir dönem geçirmesine rağmen Enstone merkezli takıma gelmesinin şimdiye kadar kariyerinde vermiş olduğu en iyi karar olduğunu söyledi.
Şu ana kadar benzeri olmayan çatal burunlu E22'nin tasarımı bilindiği üzere Jerez testlerine yetişmek üzere tamamlanamamış, Bahreyn'deki testlerde de ciddi dayanıklılık sorunları nedeniyle yeterli sürüş fırsatı bulunamamıştı.
Williams ile geçen sezonun sonunda olaylı ayrılan Maldonado, bu sezon için PDVSA'nın da finansal desteğiyle Lotus'la anlaşmıştı.
Venezuelalının eski takımı Williams ise sezon öncesinde süper bir form grafiği gösterirken, Maldonado takım değiştirmekle doğru kararı verdiğinden emin.
"Bana göre şu ana kadar verdiğim en iyi karar Lotus'a geçmek oldu. Arabayı ilk olarak rüzgar tünelinde gördüm ve kesinlikle çok etkileyiciydi."
"Tamammen farklı bir araç. Padoktaki en ilginç, en güzel ve en agresif tasarıma sahip. Bence takım tasarım noktasında yapılabilecek en iyi işi ortaya koymuş durumda."
"Kurallara ve arabalardaki ufak detaylara bakıldığında etkileyici bir araca sahip olduğumuzu söylemek mümkün. Sezon boyunca iyi bir arabaya sahip olacağımızı umuyorum."
"Takım değiştirmem sonuçlar anlamında iyi mi olacak kötü mü bilemiyorum. Bunun için ilk önce yarışmam gerekiyor. Sezon uzun. Bekleyip göreceğiz."